Τι φοβάται ο Βενιζέλος;

L’État, c’est moi, αναφώνησε ο αρχηγός και βάλθηκε να το κάνει κατανοητό σε όλους. Τι και αν η όποια αξιοπιστία του εξαφανίστηκε στα συμβούλια Ecofin όπου αγόρευε στους ομολόγους του (πριν τον αρχίσουν στις «σφαλιάρες) τι και αν είναι ο άνθρωπος που ενώ δημιούργησε και υπέγραψε τα μνημόνια καταδίκης του ελληνικού λαού τώρα ζητάει να τα πάρουμε πίσω, αυτός επιμένει; Ο Αρχηγός είναι εγώ!

Το ερώτημα λοιπόν είναι που το πάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

Γιατί αν δεν έχει στόχο και το κάνει επειδή έτσι είναι χαρακτήρας του, όπως επιμένουν οι φίλοι του, τότε είναι απλά επικίνδυνος. Όχι για το

κόμμα του, άλλωστε δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αν θα υφίσταται ένα πολιτικό κόμμα.

Είναι επικίνδυνος γιατί σαμποτάρει τη μοναδική σοβαρή προσπάθεια που εξελίσσεται τα τελευταία δυο χρόνια ώστε να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει να δημιουργεί προβλήματα στη μοναδική λύση – σημειώνεται ότι δεν την ήθελε από την αρχή άρα είναι συνεπής τουλάχιστον.

Το ερώτημα είναι όμως γιατί;

Κάποιοι, που γνωρίζουν τα του οικονομικών και τη θητεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη θέση του απόλυτου τσάρου της οικονομίας, επιμένουν να λένε: «για να καταλάβετε το γιατί, εστιάστε στις συνολικές κινήσεις που έκανε. Κυρίως στο τι έγιναν οι συνεργάτες του».

Και πραγματικά, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο πιο στενός του συνεργάτης ο κ. Ζαννιάς, είναι σήμερα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Αν δεν είναι επιβράβευση για την επιτυχία των μνημονίων, τότε τι είναι; Μήπως όμως γνώριζε τα τραγικά λάθη του Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και ανταμείφθηκε για τη σιωπή του;

Το ίδιο με τον κ. Σαχινίδη. Είναι ο μόνος υπουργός επί των οικονομικών που εκλέχθηκε έπειτα από την ισχυρή πριμοδότηση Βενιζέλου.

Αμ, ο άλλος; Ο άλλοτε πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ κ. Χριστοδούλου; Στην Εθνική και αυτός ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Απομένει ο γενικός γραμματέας κ. Πλασκοβίτης που πληροφορούμαστε ότι τον ετοιμάζουν για μεγάλη θέση και αυτόν…

Άρα, όλοι όσοι γνώριζαν, ανταμείβονται…

Και αυτός που μένει είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, που δεν γνωρίζει αλλά θα μάθει.

Και ο Ευάγγελος φροντίζει να του στέλνει μηνύματα . Με τους κολλητούς του megaδημοισογράφους  και άλλους, ανεξάρτητα αν μετά τα παίρνει πίσω.

Και αφού είδε ότι δεν περνά ο «μπαμπούλας» του ενδοτισμού που πήγε να παίξει χθες, σήμερα μιλάει για μια επιτροπή, για την «ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης».

Δηλαδή, θα διαπραγματεύεται ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα ή η Ομάδα αυτή. Καταλαβαίνει τι ζητά;

Αλλά μάλλον είναι δύσκολο να συμβεί αυτό…Άλλωστε, L’État, c’est moi…

Keywords
Τυχαία Θέματα