Την αποτυχία του Βενιζέλου στο ΝΑΤΟ καλείται τώρα να διαχειριστεί ο Αβραμόπουλος

Τα θραύσματα από την αποτυχημένη έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Βενιζέλου, που αφορούσε την έγκριση της  νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ,  λίγο πριν τη αποχώρησή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καλείται σήμερα να διαχειριστεί με ελάχιστες δυνατές επιλογές ο κ. Αβραμόπουλος.

 Η

Ελλάδα για πρώτη φορά δεν έλαβε απολύτως τίποτα από την γεωγραφική κατανομή των Στρατηγείων τον Ιούνιο του 2011 σε αντίθεση με την Τουρκία που κέρδισε το μοναδικό και πλέον σημαντικό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνα-μεων.Η τεράστια προσφορά της Ελλάδας τόσα χρόνια στο ΝΑΤΟ (αφού είναι από τα παλαιότερα μέλη) έμεινε στην κυριολεξία χωρίς αντίκρυσμα.

Το «περίεργο» με τον κ. Βενιζέλο και τους συμβούλους του είναι,  πέραν των άλλων, ότι δεν διεκδίκησαν τίποτα και την Αποτυχία την εβάφτισαν Επιτυ-χία, σε αντίθεση με την Τουρκία που συνεχίζει να διεκδικεί εκμεταλλευόμενηι τα πλεονεκτήματα που της προσδίδει η νέα Δομή, το Χερσαίο Στρατηγείο και η γενικότερη διαμορφούμενη κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Βενιζέ-λος όσο και οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί του σύμβουλοι (Χρονόπουλος, Ζαχαριάδης, Γιάγκος, Βαίτσης, Ζερβάκης) προσπάθησαν να παραπλανήσουν και την αντιπολίτευση δεν υπολόγισαν στα άριστα αντανακλαστικά του κ. Σα-μαρά, ειδικά στη διεκδίκηση εθνικών θεμάτων στο διεθνές περιβάλλον, που με επιστολή άμεσα μετά την ενημέρωσή του στη Βουλή τους επεσήμανε το σο-βαρό διπλωματικό και επιζήμιο εθνικά λάθος, στο οποίο οδηγούνται.

Η Τουρκία, προφανώς μην αναγνωρίζοντας την «ευέλικτη» στάση της Ελ-λάδας αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή, προσηλωμένη στους στόχους της, συνέχισε να διεκδικεί. Έτσι   συμφώνησε με τις Η.Π.Α.για την εγκατάστα-ση RADAR  στα πλαίσια του ευρωπαικού σκέλους του αμερικανικού προ-γράμματος της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ (Eurοpean Phased Adapted Approach) στην ανατολική Τουρκία (αντί του Αζερμπαιτζάν), και προχώρησε στην παραγγελία 13 συστοιχιών PATRIOT. Παράλληλα συνέχισε τις διεκδικήσεις της προβάλλοντας ότι μέρος της Τουρκίας δεν θα καλύπτεται αποτελεσματικά, αφού τα αντιβαλλιστικά βλήματα θα εγκατασταθούν μακριά, στη Ρουμανία και την Πολωνία, θέτοντας και θέματα ανάπτυξης Διοίκησης στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά ως προς το θέμα διεκδίκησης μεγαλύτερου αριθμού καίριων θέσεων ανωτάτων αξκων σε θέσεις λήψεων αποφάσεων στο ΝΑΤΟ ως αντιστάθμιση για την ολοκληρωτική απουσία της Ελλάδας από τη Δομή Διοίκησης,που επικαλείτο το Υπουργείο,  επίσης φαίνεται να μην έχει πιθα-νότητες θετικής έκβασης, αφού ο αριθμός αυτός συνδέεται άμεσα με τον αρι-θμό του υπηρετούντος προσωπικού και άλλες παραμέτρους της τρέχουσας κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι χώρες που έχουν τύχει να τους κατανεμηθεί «Νατοική οντότητα» στο έδαφος  τους δεν διατίθενται να κάνουν καμία παραχώρηση και έχουν μία κοινή και απόλυτα κατανοητή προσέγγιση σε κάθε επόμενη φάση ή διαδικασία υλοποίησης της Δομής «την επιδίωξη ικανοποίησης των εθνικών τους στόχων» μη αντιλαμβανόμενοι τις «Ελληνικές διαμαρτυρίες» περί «ευέλικτης» πολι

Keywords
Τυχαία Θέματα