Το Antinews ανήκει στους αναγνώστες του

Αρκετές είναι οι αναφορές στο σημερινό κυριακάτικο Τύπο στο Antinews, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που δημοσιεύονται για τις αντιδράσεις που προκαλεί η συμμετοχή της ΝΔ στο πείραμα Παπαδήμου.

Επιλέγουμε δύο από αυτές που βρήκαμε σε ηλεκτρονική

μορφή, επειδή είναι χαρακτηριστικές και η συντακτική ομάδα προσπαθεί να χαλαρώσει από όσα τράβηξε αυτές τις ημέρες και αποφεύγει τις τελευταίες ώρες το … πληκτρολόγιο.

Ελευθεροτυπία: λαϊκή δεξιά εναντίον κεντρώων για τη νέα κυβέρνηση

Η απόπειρα του Αντ. Σαμαρά να καταδείξει ότι είναι με το ένα πόδι εντός και το άλλο εκτός κυβέρνησης επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν με μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Η Ν.Δ. είναι και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Η επιλογή Σαμαρά να μην τοποθετήσει στην κυβέρνηση κοινοβουλευτικά στελέχη έγινε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Ωστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορεί να παίζει το ρόλο του Ιανού, προβάλλοντας κάθε φορά το πρόσωπο που τη συμφέρει. Ο κοινοβουλευτικός διχασμός όμως του κόμματος αποτυπώνει εν πολλοίς και τον πραγματικό που εξυφαίνεται όλες τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση της ηγετικής ομάδας να μετάσχει στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Η λεγόμενη λαϊκή δεξιά, που όρθωσε ευθύς εξαρχής το ανάστημά της κατά της συμμετοχής, εκφράστηκε λίγο μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και από την «ανεπίσημη» ιστοσελίδα του σκληρού πυρήνα της Ν.Δ., το antinews.

Αρθρογράφος, που εμφανίζεται με ψευδώνυμο, σχολιάζει ως εξής το νέο κυβερνητικό σχήμα, δείχνοντας και τις προθέσεις «στήριξής» του: «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση η οποία είναι η παλιά… επιτυχημένη ομάδα του ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στο χάλι αυτό, ολίγον Ν.Δ. (όπως λέμε ολίγον έγκυος) και κάτι απολειφάδια από τον Χερ Καρατζαφέρη, ο οποίος είναι τελικά ο κερδισμένος της όλης υπόθεσης».

Οι προθέσεις γίνονται ακόμη σαφέστερες, καθώς στο συγκεκριμένο άρθρο «καλείται η κυβέρνηση Παπαδήμου «να εκμεταλλευτεί τις λίγες ημέρες που θα της χαρίσει η βιολογική ανάγκη του κόσμου για λίγη ανάπαυλα και μετά να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τα χειρότερα. Πρόκειται για μια θνησιγενή κυβέρνηση χωρίς συνταγματική και λαϊκή νομιμοποίηση την οποία ήδη ο λαός αποστρέφεται. Την δουλίτσα τους ήρθαν να κάνουν και μετά θα εξαφανιστούν. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε για να μας φορέσουν μεσήλικες γιάπηδες δεύτερης διαλογής τεχνοκρατικά κουστούμια».

Η αναφορά του αρθρογράφου στον ΛΑΟΣ ενδεχομένως αναπτερώνει και τις ελπίδες της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., ότι οι διαρροές των σκληρών δεξιών προς το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη θα θα είναι κατά το δυνατόν λιγότερες.

(Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται η “Ε” είναι το “Θνησιγενής κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση’)

“Ρήγμα στο πατριωτικό μέτωπο”

 Ενώ το Βήμα γράφει μεταξύ άλλων αναφερόμενο στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για τις επιλογές των συμβούλων του Α. Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη και Δημήτρη Σταμάτη τις παρεμβάσεις των οποίων ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί “καταλυτικές για την μετ

Keywords
Τυχαία Θέματα