Το Φεβρουάριο το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε σήμερα για τον Φεβρουάριο του 2013 τη διεξαγωγή του Συντακτικού, όπως το ονομάζει, Συνεδρίου του Κινήματος και απηύθυνε προσκλητήριο πανστρατιάς σε όλα τα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης να πάρουν μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες με τις ιδέες, τις απόψεις τους αλλά και τις θεμιτές και νόμιμες φιλοδοξίες τους.

Η πρόσκληση του κ. Βενιζέλου απευθύνεται και ευρύτερα στις προοδευτικές

πολιτικές δυνάμεις και -όπως είπε, η πολυχρωμία του χώρου θα αποτυπωθεί στη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα υπέστη μεγάλη φθορά και ηττήθηκε στις εκλογές, αλλά τώρα φθάνει στη στροφή που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη και στην ανασύστασή του.

Εγγυήθηκε επίσης ότι το συνέδριο ουσιαστικό και αυθεντικό, ένα κανονικό Συνέδριο ενός κανονικού κόμματος και όχι ένα Συνέδριο ομοιομορφίας και επικύρωσης.

Ενόψει του Συνεδρίου ο κ. Βενιζέλος έθεσε τρεις στόχους:

1. Ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό και συλλογικό κόμμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με τις δυνάμεις της οπισθοφυλακής, των αγκυλώσεων και των παλιών προνομίων. Πρέπει να γίνει η απόλυτη τομή, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε «αριστερό συντηρητισμό» την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει τη μάχη της οπισθοφυλακής.

2. Θα εκφράζει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία, και εκείνη πρέπει να ανανεωθεί και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

3. Η κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, όπου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, όντας το κόμμα που έχει διατυπώσει, από την προεκλογική περίοδο, πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2245381

Keywords
Τυχαία Θέματα