Το ιστορικό των ετεροχρονισμένων “καταγγελιών” για τον Μεϊμαράκη

 Δεν βρίσκει μαύρο πολιτικό χρήμα το ΣΔΟΕ

Στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου η οποία ανέλαβε την υπόθεση με τις καταγγελίες κατά Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, βρίσκεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπιστώνουν σωρεία φορολογικών παραβάσεων

σε βάρος επιχειρηματία αλλά δεν υπάρχει αναφορά στους πολιτικούς για οποιαδήποτε εμπλοκή τους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε θα γίνει περαιτέρω έρευνα, ωστόσο, είναι ενδεικτικό ότι το ΣΔΟΕ δεν εντοπίζει προς ώρας πολιτικό χρήμα.

Το άνοιγμα των λογαριασμών και το ξεσκόνισμα των περιουσιακών στοιχείων των τριών πολιτικών θα είναι το επόμενο βήμα της εισαγγελέως ενώ θα κληθούν άμεσα να καταθέσουν οι καταγγέλλοντες Ιωσήφ Λιβανός και Γ. Ζωγραφάκης. Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ο δεύτερος έχει κληθεί δύο φορές για να δώσει στοιχεία για την εμπλοκή των πολιτικών αλλά δεν προσέφερε τίποτε παραπάνω. Επίσης,  ο κτηματομεσίτης Λιβανός μιλώντας στον Σκάι δεν αποκάλυψε αν έχει στοιχεία στα χέρια του και είπε ότι θα καταθέσει τα πάντα όταν θα κληθεί.

Από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για κάποιο πολιτικό ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άμεση επίσπευση των ερευνών και κατά προτεραιότητα εκείνων των υποθέσεων που αφορούν παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εκτεταμένη φοροδιαφυγή

Εκτιμάται ότι το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα ώστε να μην υπάρξουν σκιές κατά τη διάρκεια των κρίσιμων ψηφοφοριών που έπονται.

 Ετεροχρονισμένες καταγγελίες για πολιτικό «μαύρο» χρήμα

Στο μεταξύ επιβεβαιώνεται με σημερινό ρεπορτάζ στον “Ελεύθερο Τύπο” ότι με δύο χρόνια καθυστέρηση είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες που εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη, σε σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα, είναι γνωστή στις Αρχές από το 2010, όταν ο κ. Λιβανός -πρώην στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη ομίλου real estate Γιάννη Καρούζου- είχε καταθέσει στο ΣΔΟΕ ότι οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, προκειμένου να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Λιβανός είχε ισχυριστεί τότε ότι οι αγοραπωλησίες αυτές γίνονταν μέσω της εταιρίας του Γιάννη Καρούζου, ενώ στην υπόθεση εμπλέκει και δύο γνωστούς εφοπλιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, «είχαν αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά, μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα, σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες (λατινοαμερικανικές), μέσω offshore εταιριών».

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ύστερα από τις καταθέσεις αυτές ο κ. Λιβανός ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, με αποτέλεσμα να του διατεθούν ως προστατευόμενου μάρτυρα αστυνομικοί, τους οποίου

Keywords
Τυχαία Θέματα