Το σύνδρομο της Στοκχόλμης και ο Κυριάκος ο… ισόθεος!

Του Strange Attractor

Έλεγα να γράψω (ξανά) για την εγκληματικότητα, αλλά από πού να το πρωτοπιάσεις;

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις;

Γυναικοκτονίες, δολοφονίες, εκτελέσεις, πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, ληστείες, διαρρήξεις, κ.ο.κ., κάθε μέρα και χειρότερα. Ειδικά στο κομμάτι της βίας των ανηλίκων, οι οποίοι γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει ουσιαστική τιμωρία για αυτούς, έχουν ξεσαλώσει.

Όπως έχουν ξεσαλώσει οι κάθε είδους παραβατικοί κακοποιοί λόγω της θεσμοθετημένης ατιμωρησίας (τι θυμήθηκα; Ο Αλβανός πιστολέρο, που πυροβόλησε στο κεφάλι τους τρεις Κρητικούς είναι

ακόμη ελεύθερος).

Τουλάχιστον στον τομέα της αθλητικής βίας, των χουλιγκάνων δηλαδή, θα μπει οσονούπω μια τάξη, αφού τη γενικότερη εξυγίανση του ποδοσφαίρου την ανέλαβαν αλά μπρατσέτα ο Μαρινάκης με τον Κούγια… άρα εκεί υπάρχει φως… χικ.

Να μιλήσω για την ακρίβεια;

Προχθές γείτονάς μου συνταξιούχος έπαθε έμφραγμα μέσα σε συνοικιακό σουπερμάρκετ γνωστής αλυσίδας, όταν είδε τον τελικό λογαριασμό στο ταμείο. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο επειδή έπεσε στα έργα (λέμε τώρα) του περίφημου φλάιοβερ της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των οποίων φρακάρει καθημερινά η περιφερειακή οδός της ερωτικής συμπρωτεύουσας και χρειάζονται τουλάχιστον 50 λεπτά για μια απόσταση 4-5 χιλιομέτρων.

Μια χαοτική κατάσταση, που αν ίσχυε στην Αθήνα και το είχαν πάρει χαμπάρι οι τηλεοπτικοί εισαγγελείς θα είχε ήδη πέσει η κυβέρνηση…

Πρόκειται όμως για έργο πνοής(!) που άφησε πεσκέσι ο απερχόμενος υπ. Μεταφορών εκ Σερρών, και το οποίο όταν λειτουργήσει σε 4 χρόνια (λένε) θα σώσει την πόλη. Βέβαια, τα ίδια άκουγα το 1999 και για μετρό, που θα λειτουργούσε για τους Ολυμπιακούς του 2004, και το οποίο αν καταλαβαίνω σωστά, ακόμη σκάβεται…

Τέλος πάντων, πάμε πίσω στην ακρίβεια…

400 ευρώ το μήνα χρειάζονται, ακούω, οι γονείς ενός μωρού μόνο για το παιδικό γάλα.

Που είναι ο Άδωνις να πάει σε κανένα σουπερμάρκετ, παρέα με 5-6 κάμερες και να μας πει πως έβαλε χέρι στην ακρίβεια άρα όλα καλά; Πως έχουμε ανάπτυξη; Πού είναι;

Ξέχασα, τώρα ασχολείται με τα της υγείας… ως ειδικός μάλλον αφού κάποτε πουλούσε νανογιλέκα και μασαζοκαλσόν για τη φλεβίτιδα.

Και όπως ακούω στο καφενείο, σκέφτεται, λέει, να επιδοτήσει μέσω ΕΟΠΥΥ και την αλλαγή φύλου, ως ιατρική πράξη. Λέτε; Τον έχω ικανό προκειμένου να επιβιώσει (και να συνεχίσει να μεγαλουργεί) πολιτικά.

Καλή επιτυχία του εύχομαι λοιπόν, όπως και στο προηγούμενο υπουργείο, εκείνο της εργασίας από το οποίο κατάφερε και έλυσε το ακανθώδες πρόβλημα της ανεργίας διορίζοντας χιλιάδες μετακλητούς στα υπουργεία, ενώ για τη μακροπρόθεσμη και οριστική επίλυση του προβλήματος κανόνισε να έρθουν δεκάδες χιλιάδες Πακιστανοί για να τονωθεί η οικονομία μας.

Ήδη οι ελαιώνες της χώρας σφύζουν από ζωή, καθώς χαρούμενοι μετανάστες απ’ όπου γης τινάζουν τις ελιές, ακόμη και Νεπαλέζοι ακούω, ειδικά στην Άμφισσα.

Έτσι του χρόνου, ίσως το ντόπιο ελαιόλαδο κοστίζει το λίτρο όσο ένα Τζόνι Γουόκερ και όχι όσο ένα Τζόνι Μπλακ που κοστίζει σήμερα.

Γενικά πάμε καλά… ευτυχώς δηλαδή που το ’19 είδαμε το φως και σωθήκαμε από τα σούργελα.

Ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να δίνει μέρες στον σμιλεμένο σωτήρα μας.

Και ας γκρινιάζουν κάποιοι επαγγελματίες μίζεροι για ήσσονος σημασίας θέματα όπως π.χ. το ενδεχόμενο της Χάγης, τα μνημόνια συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία, ο γάμος των γκέιδων και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Εδώ στον υπόλοιπο κόσμο κάποιοι-ες παντρεύονται με δένδρα, με μπαούλα, με ελάφια και άλλα τέτοια διάφορα, κι εμείς μένουμε στην παλαιολιθική εποχή; Έλεος…

Και όσον αφορά σε κάποιους βουλευτές και υπουργούς που ψελλίζουν διάφορα για αντάρτικο και για συνείδηση κλπ. κλπ., θα τους δούμε κι αυτούς τη μοιραία μέρα της ψηφοφορίας.

Είναι πολλά τα λεφτά Στρέιντζ… μου λέει ο θυμόσοφος φίλος μου ο Μήτσος. Και έχει ένα δίκιο.

Ήδη οι κωλοτούμπες άρχισαν, με κάποιους να δηλώνουν πως τους έπεισε ο Κυριάκος με την ξερή λογική του και τον μεστό του λόγο… θα δούμε.

Προς το παρόν ένας μόνο κρατάει ψηλά την τιμή της παράταξης, αλλά ποιος τον ακούει;

Το πλήθος στοιχίζεται πίσω από τον ανέμελο σωτήρα μας, που έχει ανεψιό καθηγητή στο Χάρβαρντ(!), ο οποίος παλεύει να μας φέρει θέλουμε δε θέλουμε στον 21ο αιώνα.

Εν τω μεταξύ, έζησα για να το δω και αυτό. Ποιο;

Τον διώκτη των συριζαίων Πορτοσάλτε να ξιφουλκεί με ζέση και με πάθος υπέρ του δικαιώματος των γκέι να παντρεύονται και να «παραγγέλλουν» παιδιά… τα ύστερα του κόσμου!

Και πώς αντιδράει ο σοφός λαός σε όλα τα παραπάνω;

Κυρίως με χειροκρότημα.

Προς το παρόν βέβαια, ακόμη αναρρώνει από τα γιορτινά τραπέζια, τα τσιμπούσια, τους ολονύκτιους χορούς και τα γλέντια στα σκυλάδικα, στα οποία δεν έπεφτε καρφίτσα, παρακολουθώντας τις νέες σειρές στα κανάλια, μαλώνοντας στα στέκια για το αν ο Λάνθιμος είναι ο νέος Αγγελόπουλος ή απλά ένας ακόμη σελέμης που όμως κάνει διεθνή καριέρα κοροϊδεύοντας τα αμερικανάκια…

Τα κεφάλια κάτω δηλαδή, κι ας ζητάει μονότονα ο Κουτσούμπας από τον λαό να βγει στους δρόμους και να συνεχίσει την πάλη, μη σκύβοντας το κεφάλι… μπλα μπλα…

Έπεα πτερόεντα… λόγια του αέρα.

Ο κοζμάκης θέλει Κυριάκο -«ισόθεο» τον αποκάλεσε χθες ένας γνωστός μου-, θέλει «αριστεία» και αυτό βγαίνει προς τα έξω, ειδικά μέσα από τις δημοσκοπήσεις.

Ζει σε μια κατάσταση δηλαδή «συνδρόμου της Στοκχόλμης»… ή αλλιώς βαράτε με κι ας κλαίω.

Με δυο βασικά επιχειρήματα: «41% ρε ζαγάρια» και το κλασικό «και τι θες δηλαδή, να γυρίσει ο Σύριζας;». Οι ίδιοι περίπου που το ’14 είχαν το άλλο τεράστιο επιχείρημα «ένα στα δέκα να κάνει ο Αλέξης, σωθήκαμε».

Και αυτά τα υμνολόγια του Κυριάκου δεν τα ξεστομίζουν μόνο όσοι «φιλελεύθεροι» αντικρατιστές-μητσοτακικοί διορίστηκαν μετακλητοί (μιλιούνια είναι) στο δημόσιο, αλλά ακόμη και απλοί αφελείς ιδεολόγοι συμπολίτες μας, που ψήφισαν τους «νοικοκυραίους» για τάξη και ασφάλεια, για να γίνονται απελάσεις και για να ορθοποδήσει η οικονομία μας!

Τους χαιρετώ και τους εύχομαι και σε άλλα με υγεία…

ΥΓ- Διάβαζα κάπου πως στη Μοντάνα των ΗΠΑ νεαρός αυτοπροσδιορίστηκε ως ζαρκάδι και πήγε να ζήσει σε δάσος έξω από την πόλη Έλενα, εκμεταλλευόμενος και κάποια επιδόματα για τέτοιες έκκεντρες περιπτώσεις.

Δυστυχώς τον πυροβόλησε θανάσιμα κυνηγός, ο οποίος μάλιστα αθωώθηκε στο δικαστήριο διότι ήταν κυνηγετική περίοδος και είχε νόμιμη άδεια να κυνηγάει… ζαρκάδια.

The post Το σύνδρομο της Στοκχόλμης και ο Κυριάκος ο… ισόθεος! appeared first on antinews.gr.

Keywords
το φως, οσονούπω, μαρινακης, χικ, θεσσαλονικη, αθηνα, μετρο, εοπυυ, φως, δημοσκοπηση, θες, ηπα, επιδοματα, κυνηγός, antinews, μυστικες δημοσκοπησεις, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, βασιλικος γαμος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, γκει, αδεια, γαμος, εγκληματικοτητα, ηπα, ιατρικη, καριερα, οικονομια, περιοδος, φλεβιτιδα, φως, αδωνις, ελαιολαδο, αμφισσα, απλα, βγαινει, γαλα, γειτονας, γινονται, γονεις, δασος, δημοσιο, δολοφονιες, ελενα, ευρω, υπαρχει, εμφραγμα, εργα, επιτυχια, ζαρκαδι, ζωη, ιδια, θεος, θες, καφενειο, κυνηγός, λανθιμος, λεφτα, ληστειες, λιτρο, λογια, μακεδονια, ξερη, οδος, οπου γης, οσονούπω, παθος, παμε, σειρες, τιμωρια, τιμη, το φως, χερι, χειροτερα, χικ, antinews, αλβανος, ασφαλεια, ατυχος, δικιο, υπουργειο, κομματι, κυριακου, νοσοκομειο, πακιστανοι, θεματα
Τυχαία Θέματα