«Τρόικα» και στο Champions League (3-1 έχασε ο Ολυμπιακός)

Ηρωικά μαχόμενος έπεσε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο. Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καλό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ, όμως ηττήθηκαν 3-1, στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζερβίνιο (42’) άνοιξε το σκορ, με συρτό σουτ στη δεξιά πλευρά του Μέγερι, από τη μεριά δηλαδή που έχει τη μέση του.

Και

ενώ όλα έδειχναν ότι το κοντέρ θα έγραφε πολλά, ο Μήτρογλου με κεφαλιά-όνειρο στην αντίθετη γωνία έκανε το 1-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρονίου.

Στην επανάληψη και να διατηρηθούν οι παραδόσεις ο Ποντόλσκι σκόραρε στο 56’ και ο Ράμσεϊ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις, ενώ ο Ολυμπιακός είχε  βγει όλος μπροστά, μπας και «τσιμπήσει» την ισοπαλία.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να φύγουν με κάτι καλύτερο από το Λονδίνο, με λίγη τύχη, άλλον τερματοφύλακα και άλλον προπονητή. Για να μην τον αδικούμε σήμερα ήταν καλύτερος  και έδειξε να γνωρίζει το υλικό που έχει στα χέρια του.

Εξαιρετικός ο Κοντρέρας, μαχητής ο Μανιάτης, πολύ καλός ο Σιόβας σε ρόλο αμυντικού χαφ, όργωσε το γήπεδο ο Φουστέρ. Ο Μήτρογλου απέδειξε ότι μπορεί να μην έχει τον ορθολογισμό εξελικτικού βιολόγου, αλλά είναι σέντερ φορ ολκής.

Τα τιμημένα γηρατειά (Ιμπαγάσα, Πάντελιτς) που μπήκαν στο τέλος μάγεψαν το γήπεδο.  Ο πρώτος δεν έκανε ούτε μια πάσα σωστή και  ο Σέρβος ούτε ένα κοντρόλ της προκοπής…

Με εκπλήξεις τους Γκρέκο και Ντιακιτέ στην αρχική ενδεκάδα ο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ντιακιτέ ήταν δεξιά, (ο Τοροσίδης δεν έλειψε σε κανέναν)  ο Χολέμπας αριστερά και χάλια, οι Κοντρέρας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Οι Σιόβας, Μανιάτης και Μασάντο (όλο λάδι και από τηγανίτα τίποτα) ξεκίνησαν στον άξονα και οι Γκρέκο και Φουστέρ πλαισίωναν τον Μήτρογλου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σάλκε έμεινε στο 2-2 με την Μονπελιέ, κάτι που βάζει «φωτιά» στον όμιλο και δίνει ελπίδες στους πρωταθλητές Ελλάδος, παρά τις δύο ήττες.

Φτάνει ο Ζαρντίμ να έχει προνοήσει η ομάδα να φορμαριστεί τον Οκτώβρη και όχι τον Φλεβάρη για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά…

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Τσάμπερλέιν (70’ Γουόλκοτ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (80’ Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80’ Ζιρού), Κοκλέν.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Σιόβας, Μανιάτης, Μασάντο (81’ Πάντελιτς), Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Φουστέρ, Ντιακιτέ (73’ Ιμπαγάσα), Γκρέκο (67’ Αμπντούν), Μήτρογλου.

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα