«Τρύπα» υπέρ φοροφυγάδων στο νόμο για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις

14:05 8/8/2016 - Πηγή: Antinews

Με διαδικασίες-εξπρές για όσους επιχειρηματίες δέχονται αδιαμαρτύρητα το φορολογικό έλεγχο και εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις ή να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις αξίας άνω των 500 ευρώ εφαρμόζεται η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των ελεγχομένων για 48 ώρες.

Το πολύ μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή του

εντοπισμού των παραβάσεων εφοριακοί και αστυνομικοί σφραγίζουν τις επιχειρήσεις των φορο-παραβατών.

Αντιθέτως, στις περιπτώσεις φορολογουμένων που παρεμποδίζουν τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, το μέτρο της αναστολής λειτουργίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, καθώς η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την καθυστέρηση της επιβολής του για πάνω από 20 μέρες!

Το παράδοξο αυτό έγινε αντιληπτό από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν έλαβαν χώρα τέσσερα περιστατικά συμπεριφοράς φορολογουμένων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν με κλείσιμο καταστημάτων.

Στα τρία από τα περιστατικά αυτά οι έλεγχοι έγιναν κανονικά, οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν και τα… λουκέτα για 48 ώρες μπήκαν κανονικά. Στην τέταρτη περίπτωση όμως ο έλεγχος παρεμποδίστηκε, αλλά η επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά!

Συγκεκριμένα σε μια κάβα στα Πατήσια, σε μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη και σε ένα club στην Αντίπαρο οι εφοριακοί μπήκαν στις επιχειρήσεις, πραγματοποίησαν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί πάνω από 10 αποδείξεις. Η επόμενη κίνηση ήταν να μπει 48ωρο «λουκέτο» στα τρία αυτά καταστήματα.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα