Τσίπρας: Δώστε σανό στο λαό!

Με πομπώδες ύφος ο Πάνος Καμμένος μας ανακοίνωσε την «απομνημονιοποίηση» της χώρας, τη νέα σελίδα με την «έκρηξη» της οικονομίας, Ο δε Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να μας ανακοινώσει τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί και ταυτόχρονα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του (δήθεν) για τις παρεμβάσεις υπουργών λέγοντας ότι «θα κριθούν στο δημοψήφισμα».

Είναι

το νέο αφήγημα της κυβέρνησης τώρα που η αξιολόγηση έκλεισε, θα πάρουμε τα φράγκα, θα τα δώσουμε πίσω αλλά θα μας μείνουν τα σκληρά μέτρα. Προφανώς όσο ο κόσμος πληρώνει και είναι δυσαρεστημένος τόσο θα βλέπουμε «παρεμβάσεις» τέτοιου τύπου από τους κυβερνητικούς εταίρους σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.

Για παράδειγμα τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με έναν υπουργό όπως ο Φίλης που επιμένει να χαρακτηρίζει σχεδόν παράνομη μια συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης. Η… «αιώνια λιακάδα» του μυαλού του υπουργού Παιδείας είναι απλά η βασική γραμμή της κυβέρνησης. Βάζουμε μπροστά δύο – τρεις Ταλιμπάν του καθεστώτος, πετάνε από δύο – τρεις ανοησίες και μετά όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί τους. Όπως ο Κατρούγκαλος που συνέδεσε τους δολοφόνους τους Γρηγόρη Λαμπράκη με τους διαδηλωτές κατά του ιδίου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τολμούν να βγουν στο δρόμο.

Όπως ο Κυρίτσης ή ο Ξυδάκης με τις γνωστές δηλώσεις τους για τους ταξικούς φόρους και την Αγιά Σοφιά. Τέτοιες βαρύγδουπες αναφορές και παρεμβάσεις θα δούμε πολλές μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί πώς θα γεμίσει ο πολιτικός και φυσικός χρόνος μέχρι ο Τσίπρας να κάνει τις ανακοινώσεις του για την… Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία που ονειρεύεται; Να κάθεται ο κόσμος να σκέφτεται πώς θα πληρώσει τους φόρους; Να σκέφτεται πώς η χώρα πάει κατά διαβόλου ή πώς το φθινόπωρο θα είναι χειρότερο από τους προηγούμενους μήνες καθώς ανοίγει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων;

Όχι βέβαια, το κόλπο είναι παλιό. Πετάμε μερικές ανοησίες, τσιμπάει το πολιτικό σύστημα και οι εφημερίδες, βοηθάει κάπως και το κλίμα χαλαρότητας και ο χαβαλές της καλοκαιρινής σεζόν και περνάνε οι μήνες μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε.

Όσο για τους «τζιχαντιστές» του ΣΥΡΙΖΑ που πετάνε «βόμβες» και διατηρούν στα… ύψη την πολιτική επικαιρότητα; Αυτοί είτε θα «κοπούν» στον επόμενο ανασχηματισμό, δήθεν γιατί ο αρχηγός εκνευρίστηκε, είτε θα αποκατασταθούν κάπου αλλού που δεν υπάρχει μεγάλη «ένταση». Ο Φίλης π.χ. θα μπορούσε να γίνει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και διατηρεί στο ακέραιο τις ταλιμπανικού τύπου απόψεις μιας νεομαρξιστικής παρέας που μας έχει κατσικωθεί και δε λέει να φύγει. Ο Κατρούγκαλος πάλι θα μπορούσε να γίνει ο κύριος εκφραστής της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Άλλωστε, είναι ιδιαίτερα… πετυχημένος στο Ασφαλιστικό, έχει τρομερές γνώσεις για το Σύνταγμα, θα μπορούσε να γίνει (με τη βοήθεια και του Προκόπη βεβαίως) ο συνεργάτης του Αλέξη στο νέο κόλπο που ετοιμάζεται. Κάποιοι άλλοι βουλευτές όπως ο Κυρίτσης, η Καρακώστα, ορισμένοι προκλητικοί τακτικοί θαμώνες των τηλεπαράθυρων θα μπορούσαν να πάρουν μια θεσούλα υφυπουργού ή στη χειρότερη γι’ αυτούς περίπτωση να γίνουν σάκος του μποξ για τον Αλέξη. Υπάρχουν πάντα οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» όπως καλά γνωρίζουμε.

Το κόλπο είναι στημένο μια χαρά. Ο βασικός στόχος είναι ο… σανός. Δώστε στο κόσμο να φάει όσο μπορεί περισσότερο, δώστε του «βλακόχορτο» να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, πουλήστε του «απομνημονιοποίηση» που λέει και ο Πάνος και που ξέρεις; Μπορεί να γυρίσει ο τροχός. Π.χ. να κερδίσουν οι Ποδέμος στην Ισπανία, να γίνει ο Σόιμπλε πρόεδρος της Γερμανίας και να γλιτώσουμε απ’ αυτόν, να φύγει η Μέρκελ του χρόνου ή να έχουμε καμιά νέα οικονομική κρίση στην Ευρώπη που θα καταστήσει αναγκαία μια ρύθμιση του ελληνικού προβλήματος την οποία η κυβέρνηση θα πουλήσει ως δική της επιτυχία.

Στο τυχαίο ποντάρει η κυβέρνηση κερδίζοντας χρόνο. Γι’ αυτό δε θέλει φασαρίες πολλές, γι’ αυτό θέλει να αποφύγει τις διαδηλώσεις συκοφαντώντας τες, γι’ αυτό και οι ιταμές πολλές φορές παρεμβάσεις υπουργών. Κερδίζει χρόνο να στήσει καλά το μαγαζάκι του ο Τσίπρας, να βγάλουν λεφτά όσοι βγάζουν με την παρούσα κατάσταση, να βολευτούν ορισμένοι επιχειρηματίες «Συριζαίοι», να δημιουργηθεί και ο στρατός που θα πολεμήσει την ώρα της μάχης με τον… ταξικό εχθρό. Αυτό είναι το κόλπο, αυτό είναι το σχέδιο και μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εκτός κι αν έχουμε κανένα …τυχαίο γεγονός, καμιά απρόβλεπτη εξέλιξη π.χ. στα εθνικά θέματα, εκεί δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεπουλήσει την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα