Τσίπρας: μάγκας με τις πλάτες της κυβέρνησης

Λίγα λεπτά προτού ο Αλέξης Τσίπρας πει στους βιομήχανους ότι θα παραλάβει «καμένη γη» και πρέπει να βάλουν πλάτη για να ανασυγκροτήσουν τη χώρα, ο ίδιος άνθρωπος είχε αποδυθεί σε έναν αγώνα παροχολογίας άνευ προηγουμένου.

Ενώ δηλαδή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαράξει μια πορεία της Ελλάδας η οποία βασίζεται στη λογική ότι έχουν

διαλυθεί τα πάντα, στην ίδια ομιλία, μπροστά στο ίδιο ακροατήριο και με λίγα λεπτά διαφορά τάζει τα πάντα στους πάντες.

Αν δεν πρόκειται για λάθος του λογογράφου του κ. Τσίπρα τότε απλά πρόκειται για πολιτικό αμοραλισμό, για ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του υποψήφιου πρωθυπουργού ο οποίος χαϊδεύει τους πάντες προκειμένου να εκλεγεί.

Δεν ήταν βεβαίως στο Τέξας χθες ο κ. Τσίπρας. Στην Αθήνα ήταν και με ακροατήριο το μεγάλο κεφάλαιο της Ελλάδας. Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας, στην πιο δύσκολη φάση της κυβέρνησης λέει «εγώ δεν μπορώ να υποσχεθώ πράγματα που δεν γίνονται», ένας «αστέρας» της πολιτικής, που δεν έχει αναλάβει ποτέ στη ζωή του υπεύθυνη θέση οπουδήποτε, έρχεται και λέει ότι θα προκαλέσει κοσμογονία σε μια… καμένη γη. Αμέσως, είπε ότι θα αυξηθούν όλοι οι μισθοί στα 752 ευρώ. Κάτι θα ξέρει. Μπορεί να υπάρχουν κρυφά θησαυροφυλάκια και θα ανοίξουν άμεσα.

Στη συνέχεια θα κάνει αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί, αλλά μάλλον θα τα πάρει από όσους τα έχουν και θα τα μοιράσει όπως τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής.

Μετά υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Για τις τράπεζες που ζουν με τα λεφτά του ΤΧΣ και των ξένων του έχουν πει τίποτε; Μήπως έχουν οι ελληνικές τράπεζες υπερκέρδη οπότε γιατί να μην χαρίσουν και μερικές χιλιάδες δάνεια; Και γιατί να ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει κόμμα «χαρίζω δάνεια, χαρίζω οικόπεδα». Θα πάρουμε και ένα οικοπεδάκι δώρο εκεί.

Θα δώσει ο κ. Τσίπρας και δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το μήνα και μείωση τιμής για τη βιοτεχνία. Μάλλον είναι δύσκολο να φέρει ρεύμα από τη Βενεζουέλα, οπότε η ΔΕΗ θα αναλάβει αυτόν το ρόλο.

Είπε κι άλλα ο κ. Τσίπρας σε μια έξαρση παροχολογίας που την έχουμε ξανακούσει και προεκλογικά. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν: Είτε ο κ. Τσίπρας λέει μπούρδες αφού δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά διότι ο Σαμαράς… κατέστρεψε την Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραλάβει καμένη γη.

Είτε ο κ. Τσίπρας ψεύδεται ασυστόλως, η Ελλάδα στηρίζεται ξανά στα πόδια της, δεν έχει καταστραφεί, οπότε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εκλογές μπορεί να υλοποιήσει ένα μίνιμουμ δεσμεύσεων σαν κι αυτές που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες στον ΣΕΒ.

Κατά τη γνώμη μας ισχύει το δεύτερο και ο κ. Τσίπρας απλά θέλει να εκμεταλλευτεί με τον πλέον ανήθικο τρόπο τις θυσίες του ελληνικού λαού και τον αγώνα με σοβαρό πολιτικό κόστος που έδωσε επί δύο χρόνια η κυβέρνηση.

Διότι σε μια καμένη γη δύσκολα μπορείς να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω. Σε μια χώρα όμως που βγαίνει από την κρίση και ελπίζει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ασφαλώς και μπορείς να τα κάνει όλα αυτά. Και μισθούς να αυξήσεις, και κοινωνικά μερίσματα να δώσεις, και τζάμπα ρεύμα να προσφέρεις.

Αυτόν τον κύριο ψήφισε ο ελληνικός λαός πριν μερικές ημέρες. Να τον χαιρόμαστε τον πολιτικό του μέλλοντος που αγνοεί ακόμη και τα βασικά. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι παιχνιδάκι σαν κι αυτά που του έπαιρνε μικρός ο πατέρας του. Πιστεύει ότι είναι εύκολη υπόθεση να κυβερνάς ένα κράτος που έχει τεράστια προβλήματα. Κάποιος πρέπει να του δώσει ένα μάθημα γι’ αυτή του την αλαζονεία και την προσπάθεια ωμής εξαπάτησης ενός λαού που έχει υποστεί τα πάνδεινα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα