Βάστα …Τρόικα

Χρεοκοπήσαμε παντού, δεν προχωράμε σε καμιά μεταρρυθμιστική προσπάθεια, κανείς δεν λέει τι θα κάνουμε και πως θα πορευτούμε αν η τρόικα κλείσει την στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Και όμως, παρόλα αυτά:

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 δύνανται ακόμη οι διοικητικοί υπάλληλοι να κρατούν κλειστά επί τρεις μήνες τα δύο μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας και είναι δυνατόν οι φοιτητές τους να χάνουν πρακτικά το εξάμηνό τους και κανείς να μην συγκινείται.

Στην

πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 δύνανται ακόμη οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ να απεργούν για εβδομάδες (ίσως και μήνες;) και η κοινωνία να τους ανέχεται και να μην επιβάλλει στον Υπουργό Υγείας να τους πιάσει από το συνδικαλιστικό τους αυτί και να οδηγήσει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του..

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 δύνανται ακόμη κάποιοι να ευαγγελίζονται με ελαφριά καρδιά σεισάχθεια των «κόκκινων» δανείων, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως bail-in (κούρεμα καταθέσεων) για τις ελληνικές τράπεζες και τους έρμους νοικοκυραίους καταθέτες τους και την ίδια ώρα να το παίζει υπέρμαχος του ευρώ και της πορείας της χώρας στην ευρωζώνη.

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 δύναται ακόμη το πολιτικό σύστημα να προστατεύει ξεδιάντροπα τα «δικά του παιδιά» μη επιτρέποντας έτι την απόλυση έστω και ενός δημοσίου υπαλλήλου, έστω και από τη κατηγορία των επίορκων, εγκληματιών, κοπανατζήδων και εξόφθαλμα υπεράριθμων.

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 θάλλουν ακόμη άχρηστοι και απροσδιόριστοι κρατικοί οργανισμοί, τμήματα και διευθύνσεις. Κρατικές δομές χωρίς κανένα αντικείμενο, χωρίς έργο, χωρίς σκοπό, με μοναδικό λόγο την διατήρηση των μόνιμων θέσεων για τους κομματάνθρωπους, που έχουν «τρουπώσει» εκεί μέσα με τις γνωστές πελατειακές μεθόδους και είναι αδύνατον το πολιτικό σύστημα να τους σαρώσει εν μία νυκτί και να απαλλάξει το σύνολο του λαού από την επονείδιστη και καταχρηστική μισθοδοσία τους.

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 δύναται ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλα να λέει στο Τέξας στα αμερικανάκια και άλλα στις κουκουβάουνες στους επαναστάτες της δραχμής.

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 τα κλειστά επαγγέλματα αρνούνται πεισματικά να «ανοίξουν» έστω και μια χαραμάδα στην θεσμική πανοπλία τους, οι δε θεσμικοί «επαγγελματίες» που βρίσκονται στην «από μέσα» ζητούν ξεδιάντροπα από τα «θεσμικά κορόιδα» τους φορολογούμενους, να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τις θεσμικές αμοιβές τους, τα θεσμικά κέρδη τους και τα θεσμικά ευγενή ταμεία τους, τόσο στους ίδιους, όσο και στους κατιόντες τους μέχρι τρίτης γενεάς!

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 αρνούμαστε πεισματικά να αναζητήσουμε τον παράνομο πλούτο και να τον δημεύσουμε υπέρ λαού και Πατρίδος, ακόμη και όταν αυτός έρχεται (σχεδόν από σπόντα) στα βαθιά συρτάρια του υπουργείου των οικονομικών με την μορφή διαφόρων λιστών, η χαρακτηριστικότερη των οποίων είναι η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 ενάμιση εκατομμύριο εργαζόμενοι ζουν ένα βουβό δράμα, αφού έχουν καταστραφεί χάνοντας την δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια ώρα που μερικές δεκάδες χιλιάδες χρυσοκάνθαροι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ απεργούν, σκούζουν, χτυπιούνται και οδύρονται επειδή μετά από τρία χρόνια λιτότητας και μειώσεων, οι μισθοί και οι συντάξεις τους έπεσαν στον «εξευτελιστικό» επίπεδο των 2.040 ευρώ μηνιαίως (μέσος μισθός στην ΕΡΤ λίγο πριν το κλείσιμό της).

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 εξακολουθούμε να φορτώνουμε τα χρεοκοπημένα ασφαλιστικά μας ταμεία με νέες στρατιές πρόωρους συνταξιούχους 45-50-55 ετών και μάλιστα κάποιοι καρεκλοκένταυροι του τιμημένου κρατισμού διατείνονται πως αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μειώσουμε τις στρατιές των αργόμισθων του δημοσίου!

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 καταδιώκουμε την επιχειρηματικότητα, οδηγούμε τις εταιρείες που παραμένουν υγιείς στον εκπατρισμό και υπερφορολογούμε το παραγωγικό κεφάλαιο, αναμένοντας την πολυπόθητη ανάπτυξη να προέλθει από την «κατανάλωση» των μισθωτών και των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα!

Στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013 τέλος, ανεχόμαστε ακόμη οι χρεοκοπημένες και ανακεφαλαιοποιημένες εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη τράπεζες, να παραμένουν κάτω από την διαχείριση και διοίκηση των (πρώην) αφεντικών τους, που τις φέρανε ίσαμε εδώ!

Για όλα αυτά και χιλιάδες άλλα που γίνονται ή αντίθετα δεν γίνονται στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2013, φωνάζω με στεντόρεια φωνή …. «βάστα τρόικα!».

Βάστα, γιατί αν δεν βαστήξεις κι εσύ, μας βλέπω σύντομα να μπαίνουμε στην «κατάψυξη» της δραχμής με τον συμπαθέστατο μπαρμπαλέκο Αλαβάνο να ρυθμίζει περιχαρής τον θερμοστάτη!

Κ. Ιατρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα