Βελτιωμένες(;) σχέσεις με τον κύριο Ρετζέπ!

22:10 5/3/2024 - Πηγή: Antinews

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Όπως ίσως θα έχετε ακούσει, από τις 15 Ιανουαρίου 2024 και μετά η είσοδος για τους επισκέπτες στον ναό τής του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κοστίζει 25 ευρώ. Ο δε επισκέπτης δεν έχει πρόσβαση σε όλο τον ναό, παρά ανεβαίνει μόνο στο υπερώον. Το βασικό που χάνει κανείς είναι την ευκαιρία να δει τα ψηφιδωτά του ισογείου (δεν είναι και λίγο, καθώς πρόκειται για αριστουργήματα).

Έτυχε να μιλήσω με δύο ζευγάρια που κι εκεί ακόμα εφήρμοσαν πρόσφατα την περίφημη… greek πατέντα! Μπήκαν από την είσοδο του ισογείου

(είσοδος πλέον αποκλειστικά για μουσουλμάνους που εισέρχονται για να προσευχηθούν), λέγοντας προφανώς ότι… θέλουν να προσευχηθούν! Καθώς χάζευαν με τα κεφάλια ψηλά και το στόμα ανοιχτό το μεγαλείο του ναού, απομακρύνθηκαν κάπως ο έναν από τον άλλον. Η μία από τις κοπέλες, ξανθιά με ανοιχτόχρωμο δέρμα και γαλανά μάτια, βρέθηκε μπροστά σε κάποιον υπεύθυνο του χώρου που δεν την έκοψε για εμφανισιακά Τουρκάλα, της μίλησε στα τουρκικά χωρίς εκείνη να μπορέσει να απαντήσει και την έβγαλε αμέσως έξω.

Σκεφτείτε όλα αυτά που ακούτε περί διακρίσεων βάσει χρώματος ή γλώσσας, σκεφτείτε πόσο ανοιχτά γίνονται αυτές πράξη σήμερα που μιλάμε σε έναν χώρο ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν μουσείο (και η αλλαγή πολιτικής στη χρήση του έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και εντός Τουρκίας) και υπενθυμίστε τα σε όποιον τυχόν σας πει για βελτιωμένες σχέσεις με τον κύριο Ρετζέπ!

The post Βελτιωμένες(;) σχέσεις με τον κύριο Ρετζέπ! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα