Βόμβα Τσίπρα: Είπε στον Τζακ Λιου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ

Με τα σημερινά δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη η πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου στο ΔΝΤ, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA

στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τις οποίες δεν επιβεβαιώνει η αμερικανική πλευρά, είπε αν είναι δυνατόν οι τρεις δόσεις του Ιουνίου να γίνουν μια και να πληρωθούν προς τα μέσα ή τα τέλη Ιουνίου.

Ζήτησε επίσης από τον Αμερικανό υπουργό να παρέμβει στην Κριστίν Λαγκάρντ για να αλλάξει θέση η σκληρή θέση των στελεχών του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Λιού, σύμφωνα με πληροφορίες, άκουσε με προσοχή την ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού και μετά τη συνομιλία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τα μέρη να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλες χώρες του κόσμου

Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι οι θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως εκφράστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, δεν ήταν πολύ υποστηρικτικές αναφορικά με την χώρα μας αλλά την ίδια στιγμή ζήτησαν και από την κ. Λαγκάρντ και από τον κ. Τόμσεν να τελειώνουν αυτές οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή ανέφερε ότι "οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα σέρνουν τα πόδια τους" και αυτό είναι επικίνδυνο γιατί οδηγεί σε αντιπαραθέσεις. Οι Αμερικανοί ζητούν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές και όπως είπε η ίδια πηγή "χάνουμε την υπομονή μας σε βαθμό έντονου εκνευρισμού".

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα