Υπάρχει κράτος;

20:41 4/8/2013 - Πηγή: Antinews

Λες και το ήξερε ο λαϊκός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος όταν πριν από 3 χρόνια έλεγε το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής σουξέ του. «Σφύριξα κι… έληξες» τραγουδούσε και μάλιστα έγινε και σύνθημα σε όσους ήθελαν να… στείλουν κανονικά τη γυναίκα τους, τη σχέση τους ή όποιος τέλος πάντως δεν ήθελαν.

Σφύριξα κι έληξες θα μπορούσαμε να πούμε για το αθάνατο ελληνικό δημόσιο και για όλους εκείνους τους ανευθυνοϋπεύθυνους που θίγονται μόνο όταν τους κόβεται ο μισθός ή μπαίνουν αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα.

Αυτό που έγινε στη Χαλκιδική και στο μαγαζί που δουλεύει ο Κιάμος κάποιοι το έχουν ξαναδεί.

Ίσως πήρε τώρα μεγάλες διαστάσεις διότι δε μπορεί το μεγαλύτερο στοίχημα της χώρας να είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά στο κοσμικό αυτό κέντρο (όπως και στη Μύκονο με το Ρέμο) να γίνεται της τρελής και κανείς να μην τιμωρείται.

Πριν μερικά χρόνια στο nammos κανείς δεν έκοβε αποδείξεις, τους έπιασε η τρόικα, επεβλήθη πρόστιμο 4 εκατ. ευρώ, το μαγαζί φυσικά δεν έκλεισε ούτε μια ώρα και τελικά έπεσαν τα μεγάλα μέσα και το πρόστιμο που πληρώθηκε ζήτημα να έφτασε τα 100.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του νυχτερινού κέντρου στην Κασσάνδρεια, το θράσος των ιδιοκτητών απλά ξεπέρασε κάθε όριο. Το ΣΔΟΕ το έκλεισε την Παρασκευή, έβαλε τις μολυβοσφραγίδες κανονικά επειδή δεν έκοβαν οι ιδιοκτήτες αποδείξεις, αλλά το Σάββατο το κέντρο έσφυζε από κόσμος και ο Κιάμος τραγουδούσε κανονικά το «Σφύριξα κι… έληξες». Προφανώς θα εννοούσε τα πρόστιμα, τον ΣΔΟΕ, την ελληνική αστυνομία, το κράτος γενικότερα και τη δημόσια διοίκηση που δεν μπορεί να επιβάλει ούτε μια στοιχειώδη τιμωρία, αλλά διώκει κάθε μέρα χιλιάδες συνταξιούχους και μισθωτούς.

Οι ιδιοκτήτες άνοιξαν το μαγαζί σα να μη συνέβη τίποτε, η Αστυνομία πήγε δύο φορές αλλά δεν επέβαλε το νόμο διότι, όπως υποστηρίζουν, ήταν πολύς ο κόσμος και δεν μπορούσαν να εκκενώσουν το χώρο. Πριν, όμως, γεμίσει από κόσμο το μαγαζί όλη η Χαλκιδική γνώριζε ότι θα ανοίξει παρά το λουκέτο του ΣΔΟΕ. Εκαναν τίποτε για να το εμποδίσουν; Απόλυτως.

Κι έτσι φτάσαμε στο μπάχαλο με το ΣΔΟΕ να κατηγορεί την τοπική αστυνομία γιατί δεν εφάρμοσε το νόμο, την αστυνομία να λέει ότι δε μπορούσε γιατί δεν είχε αστυνομικούς και τη διοικητή να τίθεται σε διαθεσιμότητα. Υπεύθυνοι – ανεύθυνοι με λίγα λόγια που δεν είναι σε θέση ούτε ένα συμβολικό λουκέτο να βάλουν, ακόμη και για τα μάτια του κόσμου.

Και τώρα τι θα γίνει; Το ΣΔΟΕ λέει ότι δε θα ξανανοίξει το μαγαζί, άλλωστε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε και άδεια! Αλλά μην είστε και σίγουροι στη χώρα που ζούμε όλοι. Μπορεί ο Κιάμος να σφυρίζει ότι… έληξε, αλλά ποιος τον ακούει; Η ανευθυνότητα στην Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά και μετά την… κανονική διάρκεια

Keywords
Τυχαία Θέματα