Υπάρχει λίστα των “32″;

Καλά πληροφορημένες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αμφισβητούν την ύπαρξη λίστας με 32 πολιτικούς. Η υποτιθέμενη “λίστα” που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, λένε οι ίδιες πηγές, είναι στην πραγματικότητα “μαϊμού” αφού αποτελείται από παλαιότερες υποθέσεις που είχαν φτάσει στη Βουλή που εμφανίστηκαν ως μία έρευνα.

Στο μεταξύ, όπως γράφει ο “Ελεύθερος Τύπος” οι οικονομικοί εισαγγελείς αρνούνται να στείλουν στη Βουλή

τη λίστα με τα ονόματα.

Χτες, ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, με επιστολή του στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής για τον Ελεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών, Θανάση Νάκο, αρνήθηκε να στείλει στη Βουλή τη λίστα. Είχε προηγηθεί αίτημα του τελευταίου προς το ΣΔΟΕ να σταλεί άμεσα στη Βουλή ολόκληρη η λίστα και τα όποια στοιχεία είχαν προκύψει. Οπως ανέφεραν στελέχη του ΣΔΟΕ, πράγματι, σε όλες τις περιπτώσεις -σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο- παρατηρήθηκε μια διαφορά ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα των πολιτικών και στα περιουσιακά στοιχεία τους. Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει πλήρης διασταύρωση στοιχείων –κάτι που γίνεται τώρα– και δεν ερευνηθεί ουσιαστικά το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ουδείς μπορεί να κάνει λόγο για παράνομο πλουτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η λίστα περιέχει ονόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων. Οι πολιτικοί προέρχονται κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και τουλάχιστον ένα πρόσωπο είναι στέλεχος άλλου μεγάλου κόμματος. Μεταξύ αυτών, υπάρχει και πολιτικός, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε άλλη, πρόσφατη, μεγάλη υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα