Υπόθεση Γρηγορόπουλου: H κακή η ώρα ήταν εκείνη που έφερε τη δολοφονία και μετά την πυρπόληση της Αθήνας;

Είναι απίστευτο αυτό που έκανε ο Νίκος Ρωμανός, ο φυλακισμένος για ληστείες δήθεν επαναστάτης και αναρχικός. Ο ίδιος Ρωμανός που έκανε απεργία πείνας επί κυβέρνησης Σαμαρά και κέρδισε αφού είχαν πέσει όλοι πάνω στην κυβέρνηση. Οι δήθεν προοδευτικούληδες που τώρα έπιασαν στασίδια στην εξουσία.

Δεν είναι ότι με την επιστολή που έγραψε

απειλεί με αιματοκύλισμα και με νέες φωτιές την Αθήνα. Όποιος είχε λίγα δράμια μυαλό καταλάβαινε ότι αυτό το παιδί έχει κάψει τα μυαλά του και δεν έχει καμιά ελπίδα. Μόνο μη βρεθεί κανένας αθώος μπροστά του και τον κλάψουμε.

Το πιο σοβαρό απ’ όλη την επιστολή του είναι ότι ουσιαστικά «αθωώνει» το δολοφόνο του φίλου του Γρηγορόπουλου, τον Επ. Κορκονέα ο οποίος έχει καταδικαστεί επειδή σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη το 2008.

Επειδή ο Νίκος Ρωμανός ήταν παρών στη δολοφονία έχει σημασία αυτά που γράφει. Αναφέρει για τον φίλο του Γρηγορόπουλο:

«Όχι, δεν επρόκειτο για ένα αθώο παιδί και έναν παρανοϊκό μπάτσο, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά για έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο, που επιτέθηκε σε ένα περιπολικό, σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ήταν συχνές, και για έναν μπάτσο που περιπολούσε στην ίδια περιοχή και, από μια προσωπική του αντίληψη για την τιμή και την υπόληψη της αστυνομίας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες μόνος του». Όπως εξηγεί ο Ρωμανός «ήταν μια σύγκρουση μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων: από τη μία η Εξέγερση κι από την άλλη η Εξουσία, και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σύγκρουσης αυτής εκπροσωπούσαν ο καθένας τη δική του πλευρά».

Τι λέει δηλαδή ο Ρωμανός; Ότι το αθώο παιδάκι των 15 ετών δεν ήταν και τόσο αθώο. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, δηλαδή, πήγε στα Εξάρχεια για να κάνει φασαρίες. Θεωρούσε τον εαυτό του… μέλος της Επανάστασης ενάντια στην εξουσία. Δεν ήταν λοιπόν απλά ένα παιδάκι που καθόταν ήσυχο σε μια γωνιά. Είχε επιτεθεί πρώτα σε περιπολικό και μετά ακολούθησε η δολοφονία. Ασφαλώς και είναι κατακριτέα και καταδικαστέα η κίνηση του Κορκονέα να βγάλει το πιστόλι και να πυροβολήσει σε βάρος ανθρώπων, πόσω μάλλον παιδιών.

Όμως, εδώ ο αυτόπτης μάρτυρας μιλά για προηγούμενη επίθεση σε βάρος των αστυνομικών . Αυθαίρετα θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ρωμανός λέει ότι πήγαιναν γυρεύοντας οι πιτσιρικάδες και απλά η κακή η ώρα ήταν εκείνη που έφερε τη δολοφονία και μετά την πυρπόληση της Αθήνας. Τα όσα ακολούθησαν δηλαδή, τα γνωστά και ως Δεκεμβριανά δεν ήταν αποτέλεσμα μιας εν ψυχρώ δολοφονίας ενός αθώου παιδιού; Είναι συγκλονιστική αποκάλυψη που ίσως ανατρέπει πολλά από αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα