Ζει ο Φιντέλ Κάστρο;

Μήνυμα από τον Φιντέλ Κάστρο μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ στην Κούβα, καθώς οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του από την περασμένη εβδομάδα. Και παρά τα δημοσιεύματα που αναρωτιούνται ακόμα και αν ο Κάστρο είναι ζωντανός, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα καμία εικόνα του 86χρονου ηγέτη.

Ο Φιντέλ έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Μάρτιο, όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ στη διάρκεια επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κούβα.

Η συνήθης τακτική αρθρογραφία του Κάστρο σε εφημερίδες και οι δημόσιες απόψεις του σταμάτησαν από τον περασμένο Ιούνιο. Ακόμα πιο περίεργη δε, επισημαίνουν κάποιοι, είναι η σιωπή του στην επανεκλογή του στενού συμμάχου του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα. «Ο Κομαντάντε είναι καλά, ακολουθεί το καθημερινό του πρόγραμμα, διαβάζει, ασκείται», είπε στα κουβανέζικα ΜΜΕ ο Άλεξ Κάστρο, ένας από τους γιους του Φιντέλ, προκειμένου να διασκεδάσει τη φημολογία. Στο τελευταίο μήνυμά του, ο Φιντέλ φέρεται να συνεχάρη γιατρούς που αποφοίτησαν από μια ιατρική σχολή στην Κούβα, στην 50ή επέτειο από την ίδρυσή της. Αναφέρει επίσης και την 50ή επέτειο από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα. Ο Κάστρο δεν ανέρρωσε ποτέ πλήρως από επέμβαση που έκανε το 2006 στην κοιλιακή χώρα, για κάποια πάθηση η οποία παραμένει άγνωστη. Δύο χρόνια αργότερα, τον διαδέχθηκε επισήμως ο αδελφός του Ραούλ Κάστρο.

http://abcnews.go.com/ABC_Univision/News/fidel-castro-health-rumors-cuba/story?id=17508576#.UIGAEVHe9Ac

Keywords
Τυχαία Θέματα