Ζυμώσεις ΣΥΡΙΖΑ με ευρω-σοσιαλδημοκρατία ενώ στο ΚΙΝΑΛ βγήκαν τα μαχαίρια

Η "πορεία προς τον λαό" του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε από τα άλλοτε κάστρα του ΠΑΣΟΚ και νυν "οχυρά" του ΣΥΡΙΖΑ: Την Αχαία και την Κρήτη.

Η σημειολογία, είναι ξεκάθαρη. Μπορεί μεν άπαντες στο κόμμα να αποκηρύσσουν δημοσίως την πασοκοποίησή του, αλλά η δεξαμενή στην οποία απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

για την διεύρυνση και την ολική πολιτική επαναφορά του, δεν είναι άλλη από τους παραδοσιακούς "πράσινους" ψηφοφόρους .

Τούτο ο κ. Τσίπρας το κατέστησε σαφές μιλώντας για τον "προοδευτικό κόσμο" που συνασπίζεται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ "ξύνοντας" τα -εναπομείναντα- αντιδεξιά ανακλαστικά του εκλογικού Σώματος.

Το ΚΙΝΑΛ έχει ούτως ή άλλως αποτύχει να δημιουργήσει διακριτό πόλο απέναντι στη Ν.Δ, όπερ θα συνεχίσει να αξιοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας και με τις ανα την Επικράτεια, περιοδείες του.

Αντιπολίτευση

Το μείζον για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα εξάλλου, είναι να βρουν αντιπολιτευτικό βηματισμό ως κόμμα που διεκδικεί την πολιτική ανασυγκρότησή του για να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας.

Ως τέτοιο, για την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λογίζεται, και λόγω της νωπής εντολής που έχει λαβει η Κυβέρνηση. Ωστόσο το στοίχημα είναι να μπορεί να ορίσει τουλάχιστον, την δική του ατζέντα.
Εξ' ου και ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ότι " η περίοδος χάριτος τελείωσε" για την Κυβέρνηση.

Πληροφορίες από κομματικές πηγές, αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στα μέλη της πολιτικής γραμματείας που συνεδρίασαν χθες ( Παρασκευή) στην Κουμουνδούρου, είπε ότι "πισωγυρίσματα του κ. Μητσοτάκη, όπως πχ στα εργασιακά" θα βρεθούν στην αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διεθνές Συνέδριο

Εν τω μεταξύ, ανεβαίνουν οι ρυθμοί για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος ευρωπαικά για τη "σύγκλιση" των "προοδευτικών δυνάμεων" στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ενεργά, παραμένοντας πάντως "εγεγγραμένος" στο κόμμα της ευρωπαικής Αριστεράς.
Ο συντονισμός του ωστόσο με την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία είναι διαρκής και μετά το πέρασμά του στην αντιπολίτευση, ως καταδείχθηκε και με την πρόσφατη συμμετοχή του ως παρατηρητης στην προσύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών.

Η κοινή περπατησιά αυτή θα καταγραφεί και σε Διεθνές Συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του νέου έτους, το οποίο θα είναι προπομπός του συνεδρίου μετασχηματισμού του κόμματος.
Το συνέδριο αυτό, θα έχει και …ευρωπαική "μυρωδιά" καθώς θα κληθούν σε μεταξύ τους …ζυμώσεις η ευρωπαική αριστερά, η ευρωσοσιαλδημοκρατία και οι πράσινοι.

Σε επίρρωση τούτου, είναι και οι επαφές που δρομολογεί ο Γιώργος Σταθάκης , επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, στα μέσα του επόμενου μήνα.

Μαχαίρια στο ΚΙΝΑΛ

Την ίδια στιγμή, στο ΚΙΝΑΛ , βγαίνουν τα μαχαίρια, μετά την αιφνίδια απόφαση της Φώφης Γεννηματά να πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντός του Νοεμβρίου.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις της στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, διαμήνυσε προς πασα εσωκομματική κατεύθυνση πως "Ή έχω τη στήριξη της βάσης ή φεύγω, δε με ενδιαφέρει να γίνω εξαπτέρυγο του ΣΥΡΙΖΑ".

Ηχηρή είναι η διαφωνία του Νίκου Ανδρουλάκη με τους σχεδιασμούς Γεννηματά για το Συνέδριο, αφήνοντας μάλιστα ορθάνοιχτο, το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και την ηγεσία.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα