500 νεκροι μεταναστες στη μεσογειο απο την αρχη του χρονου!

Το πιο πρόσφατο ναυάγιο με θύματα και αγνοούμενους Σύρους πρόσφυγες δεν έγινε κοντά στη Λέσβο που επισκέφθηκαν στην αρχή της εβδομάδας η Ευρωπαία επίτροπος Σ. Μάλστρομ και οι Β. Κικίλιας και Μ. Βαρβιτσιώτης, έγινε κοντά στη Σάμο.

Οι υψηλοί επισκέπτες μίλησαν για το "πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης", ενώ η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρώπη έκτακτη χρηματοδότηση εξαιτίας της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στα νησιά. Οι πνιγμένοι, οι μισοπνιγμένοι και οι επιζώντες όμως που φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου δεν είναι μετανάστες, είναι στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες και μάλιστα από
τη Συρία ή το Αφγανιστάν που στα νερά της Μεσογείου χάνουν τη ζωή που προσπάθησαν να σώσουν από τον πόλεμο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ στην αρχή του Ιουλίου, από τον Ιανουάριο του 2014 περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πεθάνει στη Μεσόγειο, ενώ σε χθεσινή της έκκληση εκφράζει για άλλη μια φορά τη βαθιά ανησυχία της για μια ακόμη τραγωδία στο Αιγαίο -το ναυάγιο της Σάμου, τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου- που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα -δυο άντρες, μια γυναίκα και ένα παιδί- ενώ πολλοί ακόμη αγνοούνται.
Keywords
Τυχαία Θέματα