IΔΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ:ΣΤΟ 23% Ο ΦΠΑ-ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 25.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Πρόγραμμα λιτότητας 15 δισ. ευρώ,το οποίο περιλαμβάνει μείωση του βασικού ωρομισθίου, περικοπές θέσεων στο Δημόσιο, «μαχαίρι» στο πρόγραμμα κρατικών δαπανών και αυξήσεις στους φόρους φυσικών προσώπων την περίοδο 2011-14, παρουσίασε η ιρλανδική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αναμένεται να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 7 δισ. ευρώ και τις κρατικές επενδύσεις κατά 3 δισ. ευρώ. Ο βασικός πρώτος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων μειώνεται κατά 10%, ενώ το ελάχιστο ωρομίσθιο μειώνεται κατά 1 ευρώ στα 7,65 ευρώ. Επίσης στον δρόμο θα βρεθούν 24.750 δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα μέτρα λιτότητας περιλαμβάνουν
περικοπές 2,8 δισ. ευρώ στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αυξήσεις της φορολογίας του εισοδήματος της τάξης των 1,9 δισ. ευρώ. Ο φόρος προστιθέμενης αξίας θα αυξηθεί στο 23% το 2014, από 21% σήμερα, ενώ θα μειωθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους. Συν τοις άλλοις εισέρχεται νέο τέλος στην ακίνητη περιουσία.

Εν μέσω όλων αυτών των μέτρων η Ιρλανδία δεν
Keywords
Τυχαία Θέματα