Reuters: στα υψη οι αυτοκτονιες στην ελλαδα λιγο πριν τις εκλογες - διαδωστε το -


Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στα συνεχή περιστατικά αυτοκτονιών στην Ελλάδα.
Όπως παρατηρεί ο συντάκτης του άρθρου, η Ελλάδα μέχρι πρότινος είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες και κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες, λίγο πριν τις εκλογές,
ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους έχει αυξηθεί δραματικά.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χρίστουλα που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος άνθρωπος με το τέλος του και με το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, "έχει γίνει ένα εθνικό σύμβολο της λιτότητας που προκαλεί πόνο και πιέζει εκατομμύρια πολίτες".
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ειδικοί τονίζουν πως οι αυτοκτονίες είναι "μια αντανάκλαση της αυξανόμενης απελπισίας και δείχνει την αίσθηση της αδυναμίας των ανθρώπων". Ο συγγραφέας και ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης δήλωσε στο Reuters ότι η κρίση έχει προκαλέσει "μια αυξανόμενη αίσθηση της ενοχής, την απώλεια της αυτοεκτίμησης και την ταπείνωση σε πολλούς Έλληνες".
"Οι Έλληνες δεν θέλουν να είναι βάρος σε κανέναν. Ορισμένοι αναπτύσσουν μία αίσθηση αυτο-μίσους, η οποία οδηγεί στην καταστροφή", συνεχίζει το κείμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα