Αύξηση εργατικών ατυχημάτων: «σφαγή» χωρίς ημερομηνία λήξης…

Εκατόμβες ανθρώπινων ζωών. Εργάτες που δεν επιστρέφουν ποτέ από τη «μάχη» του μεροκάματου. Μια διαχρονική θυσία των παιδιών της εργατικής τάξης στον «Μολώχ» της παραγωγής. Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα είναι ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας στο «σφαγείο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 τα εργατικά ατυχήματα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 15%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

«Αύξηση των εργατικών ατυχημάτων καταγράφεται από το 2013 και μετά ως απόρροια της οικονομικής κρίσης ενώ το πρώτο
τρίμηνο του 2017, παρατηρείται μία αύξηση του 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικά, από το 2013 και μετά, τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας καταγράφουν αύξηση, γεγονός που συνδέεται χρονικά με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και τη μείωση των κονδυλίων για τη λήψη μέτρων ασφάλειας από πλευράς των επιχειρήσεων, σε μία προσπάθεια περιστολής του λειτουργικού κόστους τους»! Αυτά τα συγκλονιστικά αλλά και αποκαλυπτικά στοιχεία, έδωσε στη δημοσιότητα με συνέντευξη του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας (Π.Ο.Σ.ΕΠ.Ε.) Κλεάνθης Χατζηνικολαΐδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα