ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ

Εναν καθημερινό εφιάλτη βιώνουν στο Δήμο Βόλου προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα ποικίλα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι πιστώσεις από την κεντρική εξουσία που έρχονται με το σταγονόμετρο, οι υποχρεώσεις εκατομμυρίων ευρώ που είχαν οι πρώην Δήμοι, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο στη λειτουργία του ενιαίου Δήμου.
Σε αυτή την περίπτωση το δάνειο των 5.000.000 ευρώ που έχει αποφασίσει να πάρει η Δημοτική Αρχή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων φαντάζει ως φιλί της ζωής, προκειμένου να αποφύγει ο Δήμος τα χειρότερα από τους προμηθευτές και τους εργολάβους, καθώς οι αγωγές πέφτουν
βροχή στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Ακόμη και αν ληφθεί το σύνολο του δανείου το «άνοιγμα» θα συνεχίσει να είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 14.000.000 ευρώ, ενώ ένα μεγάλο μέρος του δανείου που θα πάρει ο Δήμος, περίπου 1.300.000 ευρώ, αφορά σε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την αποζημίωση που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που παραχώρησαν τις εκτάσεις τους για τη δημιουργία της Πλατείας Πανεπιστημίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι διαγωνισμοί που έγιναν τελευταία από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου για χαρτί γραφής, για χαρτί φωτοαντιγράφων και καύσιμα ήταν άγονοι.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα