ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9 ---ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ---

Ανοιχτή Επιστολή
Της ραδιοφωνικής εκπομπής  «Εκπομπή ΑΕ» του Ράδιο 9
Προς   Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης   
            Ευάγγελο Βενιζέλο

Κύριε Υπουργέ και Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,
όταν δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της, εσείς προβήκατε σε απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον της κας Μπαλαφούσια και των μελών της επιτροπής λέγοντας:

 «Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».

Κύριε Υπουργέ, αναζητώντας την εγκυρότητα των αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων -που επικαλείστε στην απάντησή σας - αναζητήσαμε τις εκθέσεις του ΔΝΤ (του οποίου τη «δημοσιονομική συνταγή» ακολουθούμε ως χώρα) και βρεθήκαμε προ εκπλήξεως… 

·    Από το 2008 και μετά το ΔΝΤ στις εκθέσεις του μας έλεγε ότι ως χώρα…  πάμε καλά !!!

Τομάζο Πάντοα Τσιόπα εκ μέρους του ΔΝΤ - 12 Απριλίου 2008
Το έλλειμμα προϋπολογίζεται να μειωθεί περεταίρω κατά 1,6% επί του ΑΕΠ το 2008, σύμφωνα με το στόχο της κυβέρνησης για επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού μέχρι το 2010.
Η δημοσιονομικής εξυγίανση προχώρησε σημαντικά το 2006-07, κατεβάζοντας το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κάτω από το κατώφλι του 3% επί του ΑΕΠ.
Στην Ελλάδα η αύξηση του ΑΕΠ παρέμεινε ισχυρή στο 4,0% το 2007, με επικεφαλής τις ισχυρές εξαγωγές και τις επιχειρηματικές πάγιες επενδύσεις, αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί κάπως στο 3,6% το 2008-09 ως αποτέλεσμα αρνητικών δευτερογενών επιδράσεων από ένα ασθενέστερο εξωτερικό περιβάλλον.

·    Ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει κατά την εκτίμηση του ΔΝΤ είναι ο ΧΑΜΗΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που οφείλεται στη γενικότερη κρίση. Κατά τα άλλα –και σε ότι μας αφορά… πάμε καλά !!!

Ετήσια συμβουλευτική έκθεση ΔΝΤ – Μάιος 2008
Στο άμεσο μέλλον, κίνδυνοι απορρέουν από ένα ασθενέστερο εξωτερικό περιβάλλον και μια πιθανή κρίση ρευστότητας των τραπεζών. Κατά τη διάρκεια των πιο μακροπρόθεσμων, μια επίμονη απώλεια της ανταγωνιστικότητας δημιουργεί την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλής ανάπτυξης. Για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αυτός απαιτείται η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κόστους μέσω συγκρατημένων μισθολογικών αυξήσεων, ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την αναβάθμιση των προϊόντων, καθώς και μια διευρυμένη προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση των αγορών προϊόντων και εργασίας.

·    Ακόμη και το 2009 το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μόνο πρόσκαιρα θα επηρεαστεί από την παγκόσμια κρίση και ότι σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη του 2010 θα έχουμε και πάλι ανάπτυξη. Δηλαδή σε γενικές γραμμές… πάμε καλά !!!

Ετήσια συμβουλευτική έκθεση ΔΝΤ – Μάιος 2009
Οι προοπτικές είναι συγκρατημένες. Το κλιμάκιο προβλέπει ανάπτυξη μεταξύ -1 και -2 ποσοστιαίες μονάδες το 2009, με αρχή ανάκαμψης στα τέλη του 2010. η εμπιστοσύνη των καταναλωτών κα
Keywords
Τυχαία Θέματα