Αποκαλυψη : «χορηγος» σε μεγαλοεργολαβο ο σταϊκουρασ! – ακομη να υπαρξει παραιτηση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ - ΤΟ ΧΩΝΙ
-ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ-Στις 19 Αυγούστου έκοψε τα «δώρα» σ' όλους τους εργολάβους. Αφού πρώτα είχε εξαιρέσει (και πληρώσει) μια πολυεθνική
Μέσα στον Αύγουστο, με εντολή Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκαν δύο αποφάσεις που αφορούσαν σε πληρωμές εργολάβων.

Πανομοιότυπες περιπτώσεις, ίδια επιχειρηματολογία, ίδιο σκεπτικό ΑΛΛΑ... διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο πρώτος, ο μεγαλο-εργολάβος ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ με ευνοϊκούς όρους. Ο δεύτερος, ΟΧΙ. Την αμέσως επόμενη
μέρα, ο Ελληνας υπουργός έδωσε οδηγία ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ να μην ξαναπληρωθεί ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ με την ερμηνεία που έκανε Ο ΙΔΙΟΣ για τον πρώτο, εξασφαλίζοντάς του ένα τεράστιο ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΣ.

Το γεγονός: Στις 28 Φεβρουαρίου 2012 εκδίδεται η Πράξη 6 του υπουργικού συμβουλίου (στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012), η οποία στόχευε στην «τόνωση της απασχόλησης και την αύξηση της παραγωγικότητας» όπως τους αρέσει να λένε. Με λίγα (πραγματικά) λόγια, ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% γενικά και κατά 32% ειδικά για τους νέους (κάτω των 25 ετών).

Μάλιστα, διευκρινιζόταν τότε ότι «η άμεση προσαρμογή στα νέα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων δεν προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων». Εκείνη την ημέρα οι μισθοί σφαγιάστηκαν. Από την επόμενη, 1η Μαρτίου 2012, το μισθολογικό κόστος των εργολάβων μειώθηκε δραστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα