ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ελαφρύτερες (πλημμεληματικές) ποινές για τα βαποράκια, τιμωρία ανάλογη με την οικονομική αξία των ναρκωτικών (και όχι την ποσότητα), αυστηρές διατάξεις για τους μεγαλεμπόρους και ευνοϊκή μεταχείριση για όσους συμμετέχουν οικειοθελώς σε θεραπευτικά σχήματα ή προγράμματα υποκατάστασης.
Αυτό είναι το νέο τοπίο της ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατάρτισε η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η προώθηση των σημαντικών αυτών αλλαγών στη Βουλή (με τις όποιες τροποποιήσεις) ανήκει πλέον στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης. Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης έλεγαν στην «Κ.Ε.» ότι και ο νέος υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, που ενημερώθηκε για το περιεχόμενό του, βλέπει θετικά τις σημαντικές φιλελεύθερες τομές που φέρνει η ολοκληρωμένη αυτή νομοθετική πρόταση. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου καθώς εξορθολογίζονται οι ποινές, οι οποίες είναι από τις πλέον αυστηρές για αδικήματα ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα