Ασυμφορες οι νεες συνταξεις για τους... υψηλομισθους...ή αλλιως κινητρα για να δηλωνεις λιγο μισθο και τα υπολοιπα..μαυρα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Κίνητρο απόκρυψης -και μη... ασφάλισης- των υψηλών μισθών (για μισθωτούς) και των εισοδημάτων (για ελεύθερους επαγγελματίες) δίνει το σχέδιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού που έθεσε σε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς η κυβέρνηση! Την... πριμοδότηση των συντάξεων όσων δεν θα εμφανίζουν υψηλούς μισθούς και εισοδήματα, αποκαλύπτουν τα ποσοστά αναπλήρωσης που «κρύβει» το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα οποία παρουσιάζει, με παραδείγματα, η «Ημερησία».
Οι 10 κλιμακωτοί συντελεστές υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης
πάνω στην οποία θα προστίθεται η εγγυημένη από το κράτος εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, δίνουν αναλογικά, για τα ίδια χρόνια ασφάλισης, υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης σε όσους εμφανίζουν... χαμηλές αποδοχές και εισοδήματα. Και, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό κίνητρο εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής σε μια περίοδο που αναζητούνται έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα