Μπιζνες ακινητων και με τη μονη βατοπεδιου


Συνολικά 28 ενέργειες (αγοραπωλησίες και μισθώσεις ακινήτων, ανακαινίσεις, εμβάσματα και άλλα), με ιθύνοντα νου τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καταγράφονται στο υπ' αριθμ. 545/2013 βούλευμα ως προσπάθεια της οργάνωσης να «ξεπλύνει» το «μαύρο πολιτικό χρήμα». Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται:
* Η μεταβίβαση τεσσάρων ακινήτων στη Ι.Μ. Βατοπεδίου. Από το 2007 έως το 2010, ο πρώην υπουργός, ενεργώντας από κοινού με τους Νικ. Ζήγρα και Γ. Σαχπατζίδη, «μετέτρεψε περιουσία και απέκρυψε την αλήθεια όσον
αφορά την προέλευσή της, μεταβιβάζοντας, και συγκεκριμένα διά της μεταβιβάσεως αντί τιμήματος έξι εκατ. ευρώ με συμβόλαιο από την Torcaso, δικαιούχος της οποίας ήταν ο Νικ. Ζήγρας και αληθινός ιδιοκτήτης ο Α. Τσοχατζόπουλος, στην Ι.Μ. Βατοπεδίου τριών ακινήτων, η αγορά των οποίων είχε γίνει διά της τοποθετήσεως περιουσίας τουλάχιστον 1,4 εκατ. ευρω, προερχόμενης από παθητική δωροδοκία». Μέσω δε της ίδιας εταιρείας μεταβιβάστηκε αντί 3,7 εκατ. ευρώ κατά την τριετία 2007-2010, πάλι στην Ι.Μ. Βατοπεδίου ακίνητο επί των οδών Κόμμα Τράκα και Κεφαλληνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα