ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.ΜΑ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ,ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ;;;

Διατάξεις που αποτρέπουν επί της ουσίας το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου για το 2011, που υπερψήφισαν και τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο προϋπολογισμός απαγορεύει τη χρήση πόρων του Υπουργείου Άμυνας για την κατασκευή ή την τροποποίηση των εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ για
τους κρατουμένους που μεταφέρθηκαν από το κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο. Απαγορεύει επίσης τη μεταφορά και απελευθέρωση κρατούμενων στις ΗΠΑ, καθώς και σε κράτη όπου πρώην κρατούμενοι του Γκουαντάναμο έχουν μεταφερθεί και έχουν επαναλάβει από τότε "τρομοκρατικές δραστηριότητες".

Προηγήθηκε η κατάρτιση σχεδίου προεδρικού διατάγματος, που προβλέπει την επ΄αόριστον κράτηση ορισμένων εγκλείστων στο Γκουαντάναμο.

Όσον αφορά στους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ο προϋπολογισμός προβλέπει τη χρηματοδότησή τους με 158,7 δισ. δολάρια.

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2010
Keywords
Τυχαία Θέματα