ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΕΤΕ

Σε διάψευση δημοσιεύματος, που την έφερε να διερευνά την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων για χρηματοδότηση επενδύσεων αξίας 478 εκατ. δολαρίων στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά, προχώρησε αργά χθες η Εθνική ΤράπεζαΌπως μετέδωσε το Reuters την Πέμπτη επικαλούμενο traders, οι JP Morgan, UBS και Credit Suisse έχουν κληθεί να εξετάσουν τις προοπτικές πώλησης για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας
η οποία φερόταν ως η τελευταία τράπεζα από χώρες της περιφέρειας του ευρώ που προχωρά σε πώληση δανείων της για χρηματοδότηση προγραμμάτων, προκειμένου να μειώσει τον ισολογισμό της και να απαλλαγεί από ζημιογόνα δάνεια.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και σε καμία τράπεζα δεν ανατέθηκε η διενέργεια τέτοιας συναλλαγής», δήλωσε ο Αγης Λεόπουλος, γενικός διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Εθνικής.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής περιλαμβάνει 10 δάνεια για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων σε ευρώ, στερλίνες και δολάρια. Traders ανέφεραν στο Reuters ότι η Εθνική επιδιώκει να ανακτήσει ποσοστό άνω του 95% της ονομαστικής αξίας του κάθε δανείου, αλλά παραμένει επιφυλακτική για το αν θα μπορούσε να πιάσει αυτό το ποσό.
ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2011
Keywords
Τυχαία Θέματα