ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΧΙ ΖΩΑ…ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

Κάθε λέξη του και μια κατάστηθη μαχαιριά. Για όποιον έχει ίχνος ανθρωπισμού τα λόγια του 44χρονου Αντόνιο από τη Νιγηρία που είναι απέναντι στο γραφείο και ξετυλίγει σαν κουβάρι, λέξη - λέξη, την εικοσαετή παραμονή του στην Ελλάδα. Με τα λόγια του αποτυπώνεται σε αδρές γραμμές το πρόβλημα με τους μετανάστες στη χώρα μας.

Κάτι η απογραφή που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και οι συνεχείς εκκλήσεις του Δήμου Βόλου να απογραφούν όλοι, έτσι ώστε να
αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός της περιοχής, κάτι τα δραματικά γεγονότα   των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας, επανέφεραν το θέμα των μεταναστών και πάλι στο προσκήνιο.
Στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων λοιπόν επιχειρήσαμε να αποτυπώσουμε προβλήματα και ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι οι μετανάστες που ζουν στη περιοχή μας. Γιατί οι ενστάσεις των ντόπιων είναι ήδη γνωστές. Φόβος για την ασφάλειά τους, διπλές κλειδαριές στα σπίτια των ηλικιωμένων και ανάθεμα σε όλους τους ξένους που παίρνουν τις δουλειές από τα… «δικά μας παιδιά». Όλα αυτά,  όταν ολόκληρη η χώρα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση στη σύγχρονη μεταπολιτευτική της ιστορία και η ανεργία καλπάζει,  δεν θέλει και πολύ να ανάψει το φυτίλι της αντιπαράθεσης.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα