Ελλαδα-καναμε επιστημη την πειρατεια


Το 38% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών που συμμετείχαν στην έρευνα της BSA δήλωσε ότι λαμβάνει πειρατικό λογισμικό «πάντα» ή «τις περισσότερες φορές», ενώ το 32% απάντησε «περιστασιακά» ή «σπάνια». Μόνο το 30% των Ελλήνων είπε ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά νόμιμα προγράμματα και λειτουργικό σύστημα.
Η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα καταγράφει από το 2007 σταθερά ανοδική τάση, ενώ η εμπορική αξία για το 2011 άγγιξε τα 247 εκατ. ευρώ. Η Ελλάδα
κατατάσσεται τρίτη ανάμεσα στις πρώτες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατείας, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και ακολουθούμενη από τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία. Σε αντίθεση με τη σκληρά δοκιμαζόμενη Ελλάδα, το ποσοστό πειρατείας για το 2011 στην Ευρώπη κυμάνθηκε στο 33%, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Μονάχα το 2011, η Ελλάδα ανέβηκε 15 θέσεις (32η από 47η) στην παγκόσμια κατάταξη, κάτι που δείχνει σε πόσο μεγάλο βαθμό κάθε χώρα εξαρτάται από μη νόμιμα προϊόντα πληροφορικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα