Ενα συγχρονο ευρωπαϊκο γκουανταναμο στις φυλακες ανηλικων αυλωνα - πραγματικο κολαστηριο ψυχων

 Ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα παπούτσια σχεδόν κάθε εβδομάδα αλλάζει κελί στις Φυλακές Ανηλίκων.
Πότε θα πάει στο δικαστήριο ο Arif; Πριν από τον Μουτσάν τον Τούρκο ή μετά;
Τα μαύρα παπούτσια θα τα φορέσει όποιος πάει στο δικαστήριο πρώτος. Καθαρίζονται, βουρτσίζονται και βάφονται για να συναντήσουν καθωσπρέπει την Δικαιοσύνη.
Είναι τα δανεικά παπούτσια της δικαιοσύνης
Στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα ζουν 410 ανήλικοι την ίδια ώρα που οι Φυλακές μπορούν να αντέξουν όχι πάνω από 250 άτομα. Πάμφτωχα παιδιά που, τι τραγική ειρωνεία,
οι φυλακές ίσως και να είναι το μοναδικό τους στήριγμα. Εκεί πηγαίνουν δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Από κει κάποια παιδιά μπορεί να περάσουν και στο Πανεπιστήμιο.
Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο ύπνος στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα γινότανε με βάρδιες. Δεν χωράγανε όλοι οι πιτσιρικάδες στα κρεβάτια. Κάποιοι έπρεπε να μείνουν ξύπνιοι.
Βαρδιούχος έχει διατελέσει και  ο Πομάκος ο Arif. Μπήκε μέσα γιατί έκλεψε μια τσάντα με ένα κινητό και 150 ευρώ. Διαβάζω στην Εφημερίδα Ασωπός: "το θύμα της… μεγάλης αυτής ληστείας, στο οποίο μάλιστα επεστράφησαν τα κλεμμένα, ενημερώθηκε ότι αν στη μήνυση του ανέφερε και το ευτελές ποσό, το παιδί θα φορτωνόταν άλλα δύο χρόνια φυλακή. Κι εκείνο με ‘ελαφρά την καρδία’ συναίνεσε. Ο ποινικός λαϊκισμός που αφήνει στο απυρόβλητο τους ισχυρούς με τις αρπαχτές των εκατομμυρίων ευρώ και καταδιώκει τον φτωχό και περιθωριακό σε όλο του το μεγαλείο".
Keywords
Τυχαία Θέματα