Επιθεσεις ακροδεξιων σε καταυλισμους ρομα στην ευρωπη… μετα το συμβαν στα φαρσαλα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΓΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ...
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΆΛΛΟΘΙ...
Για «εισβολές σε συνοικισμούς Ρομά σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από ακροδεξιές ομάδες» έκανε λόγο η σύμβουλος του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα Ρομά, Ελένη Τσετσέκου, στην εκδήλωση που οργανώθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους Έλληνες διαμεσολαβητές ρομά.

Όπως
σημείωσε η κ. Τσετσέκου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το συμβάν στα Φάρσαλα, αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη κάνουν συνεχείς ελέγχους DNA σε καταυλισμούς ρομά, ιδιαιτέρως όταν βλέπουν παιδιά με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά.

Όμως «υπάρχουν και ξανθοί τσιγγάνοι με γαλάζια μάτια. Ανήκουν στην κατηγορία των Σίντι» εξηγεί η κ. Τσετσέκου και συνεχίζει: «Το πιο επικίνδυνο απ' όλα δεν είναι οι εισβολές της αστυνομίας και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται όταν μπαίνουν οι αστυνομικοί. Είναι οι ακροδεξιές ομάδες που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Αυτό συνέβη χθες και στη Σερβία, όταν μπήκαν σε καταυλισμό, μετά από καταγγελία περιοίκου για ένα κοριτσάκι με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά. Μπήκαν και επιτέθηκαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε…».
Keywords
Τυχαία Θέματα