Επιβεβαιωνονται οι αποκαλυψεις του hotdoc: μετεκλογικο σοκ και δεος με σεναρια χρεοκοπιας

http://www.koutipandoras.gr/?p=23037
Στο 2ο τεύχος του περιοδικού HOTDOC, ανάμεσα στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, είχαμε αποκαλύψει το κρυφό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί από κοινού η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόϊκα. Γράφαμε τότε ότι υπήρχαν σενάρια εκβιασμού της χώρας για να αποδεχθεί νέα μέτρα σοκ
και δέος προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα χρεοκοπία ενώ ταυτόχρονα τα επιτελεία επεξεργάζονταν και σενάρια «χρεοκοπίας» που συσχετίζονταν και με την πορεία της Ισπανικής οικονομίας.
Διαβάστε και δείτε πώς επιβεβαιώνονται όλα
Μετεκλογικό σοκ και δέος
με σενάριο χρεοκοπίας
Η πορεία προς τη χρεοκοπία, αν τελικά αποφασιστεί, θα χαραχτεί μέσα από ένα ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο λήγει και πρέπει να πληρωθεί. Το ομόλογο ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ και διέπεται από ξένο δίκαιο. Η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει αυτό το ομόλογο αν δεν εκταμιευτεί ποσό της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει πριν «ελεγχθεί» η Ελλάδα από την τρόικα και ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου. Αν λοιπόν δεν πληρωθεί, τότε θα ενεργοποιηθούν για δεύτερη φορά τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), όπως και οι ρήτρες των δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα