Έρχονται πλειστηριασμοι για τις 15.000 πρωτες κατοικιεσ-ο κυκλος αιματος αρχιζει

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΉΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ...
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΧΤΥΠΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΥΚΛΟ ΑΙΜΑΤΟΣ.
Στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προχωρά από το 2014 η κυβέρνηση και σύντομα το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα βγουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες περίπου 15.000 ιδιοκτητών, οι οποίοι αν και δηλώνουν υψηλά εισοδήματα, δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο προβλέπεται να δοθεί χάρη σε όσους οφείλουν δόσεις δανείων τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε και η κρίση κορυφώθηκε.
Στο υπουργείο θεωρούν ότι η τριετία είναι ένα λογικό διάστημα να οφείλει κάποιος χρήματα για το ακίνητό του, καθώς μεγαλύτερο διάστημα σημαίνει αποχή από τις υποχρεώσεις του.
Φυσικά στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι ούτε να παραγραφούν τα χρέη, ούτε να χαριστούν. Απλά οι δανειολήπτες αυτοί θα πάρουν μια μικρή παράταση για να τα αποπληρώσουν αργότερα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ευνοημένοι θα είναι επίσης και εκείνοι που προσπάθησαν να πληρώσουν, έστω και μικρότερο μέρος των δόσεων και δεν εξαφανίστηκαν, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία οι δανειολήπτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα