ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 160 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ


Επίσκεψη στον καταυλισμό Ρομά στα Εξαμίλια Κορινθίας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν: ο Λάμπρος Μπούκλης περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά», ο Βαγγέλης Σπινθάκης από την Περιφερειακή Οργάνωση Πελοποννήσου των Οικολόγων Πράσινων, ο Νίκος Μυλωνάς και ο Διονύσης Γιακουμέλος από τη Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Νίκος Σαραντάκης από τη Θεματική Ομάδας Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώσαμε την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι
160 περίπου οικογένειες που διαμένουν στον καταυλισμό. Συγκεκριμένα:
· Είδαμε έναν ολόκληρο καταυλισμό 800 ατόμων να επιβιώνει σε παράγκες κατασκευασμένες από σκουπίδια, χωρίς αποχέτευση, χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
· Είδαμε παιδιά - φορείς ηπατίτιδας χωρίς καμιά φροντίδα, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και με τον εμβολιασμό τους να επαφίεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε πρωτοβουλίες ιδιωτών ή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
· Είδαμε παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο και τα λιγοστά που γράφονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση να απουσιάζουν ή να διακόπτουν τα μαθήματα.
· Είδαμε τοξικομανείς να περιφέρονται αβοήθητοι, έρμαια στην εξάρτηση και την παραβατικότητα.
· Είδαμε νέους ανθρώπους να ζουν αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας και τις δομές επιμόρφωσης.
· Είδαμε ανθρώπους να βιώνουν την καθημερινή εγκατάλειψη από την οργανωμένη πολιτεία, είδαμε να παραβιάζεται κάθε έννοια δικαιωμάτων και ανθρωπιάς. 
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Αναζητήσεις
τρυπα κορινθιας, μπλοκο στα εξαμιλια.στον καταυλισμο ρομα
Τυχαία Θέματα