ΕΞΥΓΊΑΝΣΗ ΜΕ... ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ...ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό θυσιάστηκαν στο βωμό της κρίσης από τους μεγάλους ομίλους του Χρηματιστηρίου. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία για την απασχόληση μεταξύ των μελών του δείκτη FTSE-20 (και αφού εξαιρεθούν όμιλοι που προχώρησαν σε εξαγορές, αυξάνοντας έτσι το απασχολούμενο προσωπικό) οι εργαζόμενοι περιορίστηκαν σε 238,3 χιλιάδες έναντι 244,6 χιλιάδων ανθρώπων ένα χρόνο νωρίτερα.Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στον όμιλο της Coca Cola.
Οι ανά τον κόσμο απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά σχεδόν 2.500 εργαζόμενους. Σε επίπεδο εταιρείας όμως -όπου καταγράφονται οι εν Ελλάδι εργαζόμενοι- το προηγούμενο δωδεκάμηνο οι θέσεις εργασίας διατηρήθηκαν. Αντίθετα η ΔΕΗ προχώρησε σε περικοπές 1.252 θέσεων στην Ελλάδα. Από κοντά ακολουθεί ο ΟΤΕ. Το προσωπικό του ομίλου ψαλιδίστηκε κατά 1.622 άτομα. Μειώσεις προσωπικού έγιναν και στις τράπεζες. Κατά κύριο λόγο αφορούσαν τις θυγατρικές τους. Αυτή την στρατηγική ακολούθησαν οι Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα