ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ. ΤΑΧΥΔΡΟMΙΚΟ ΤΑMΙΕΥΤΗΡΙΟ, ∆ΕΠΑ ∆ΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΙΑ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ...ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ...

Ενα «δραστικό»πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων, µε διαδικασίες εξπρές, συγκεκριµένα χρονοδιαγράµµατα και ρυθµίσεις που δεν θα επιτρέψουν υπαναχωρήσεις περιλαµβάνειτο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι µόνο γιαφέτος προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση µεταξύ άλλων του ΟΤΕ,
της ΕΥΑΘ, του ΟΠΑΠ, του ΟΛΘ, των κρατικών λαχείων, του ΟΛΠ, του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου, της ∆ΕΠΑ, της ∆ΕΣΦΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΛΑΡΚΟ, του Ο∆ΙΕ, ακινήτων κ.ά. ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα 5 δισ. ευρώ. Αλλα 10 δισ. ευρώ προβλέπεται να εισπραχθούν το 2012, όπουµεταξύ άλλων παίρνουν σειρά τα ΕΛΠΕ, ο ∆ιεθνής Αερολιµένας Αθηνών, η ΕΥ∆ΑΠ και η ∆ΕΗ, άλλα 7 δισ. ευρώ προβλέπονται για το 2013, άλλα 13 δισ. το 2014 και 15 δισ. ευρώ το 2015. Ολα αυτά θα γίνουν µέσω του Ταµείου ∆ηµόσιας Περιουσίας, στο οποίο θα περιέλθει η ιδιοκτησία όλων των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων, όπως αναφέρονται στον πίνακα. Η διοίκηση του Ταµείου θαεγκριθεί από τη Βουλή και θα απαρτίζεται από πρόσωπα εγνωσµένου κύρους, γνώσεων και εµπειρίας, ενώ ηΕυρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη-µέλη της ευρωζώνης µπορούν να ορίσουν δύο παρατηρητέςπου δεν θαµετέχουν στη διοίκηση του Ταµείου.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα