Και αυτη τη κυριακη το χωνι κυκλοφορει και αποκαλυπτει...



Πόσα λεφτά έκλεψαν από το δικό σου ταμείο
Στον πλήρη ακρωτηριασµό των Ασφαλιστικών Ταµείων οδήγησε τελικά, σύµφωνα µε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), το χαρακτηρισµένο ως «µοναδική ευκαιρία» για την Ελλάδα, κούρεµα των ελληνικών οµολόγων πριν από ένα εξάµηνο.
Το περιβόητο PSI, που «επέτυχαν» για εµάς οι Ευρωπαίοι
εταίροι σε συνεργασία µε τους διεθνείς τραπεζίτες και υλοποίησε µε… εξαιρετική µαεστρία η τρικοµµατική κυβέρνηση Παπαδήµου και ο τότε υπουργός Οικονοµικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επέφερε βαρύτατο πλήγµα στα διαθέσιµα των Ταµείων, όπως προέκυψε έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Η «δαιµόνια» υλοποίηση του εν λόγω προγράµµατος είχε ως εξής. Πριν από το PSI, αγοράστηκαν µε τα χρήµατα των Ταµείων που βρίσκονταν, λόγω νόµου, κατατεθηµένα στην ΤτΕ και χωρίς να ερωτηθούν οι διοικήσεις τους, ελληνικά οµόλογα που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Και µάλιστα στην ονοµαστική τους αξία, όχι στην τρέχουσα που µετά βίας ξεπερνούσε το 20% – 30% της ονοµαστικής. Και δεν φτάνει το γεγονός ότι αγοράστηκαν σωρηδόν όλα τα «άχρηστα χαρτιά» από τα χέρια των ξένων επενδυτών, αλλά επιπλέον όλα είχαν ολοκληρωθεί λίγες ηµέρες πριν από την καταληκτική ηµεροµηνία για το «κούρεµα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα