ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ...ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ,ΕΝΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ.

Με αλλαγές στις δύο διατάξεις που είχαν προκαλέσει την έντονη κριτική των εργοδοτικών οργανώσεων προωθείται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά. Το σχέδιο ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο και βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αποσταλεί στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) εντός της επόμενης εβδομάδας. Η πρώτη από τις αλλαγές που αποδέχεται να κάνει η ηγεσία του Εργασίας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφορά στην προβλεπόμενη, βάσει του προσχεδίου, αμοιβή της έκτης ημέρας, η οποία κατά κανόνα συμπίπτει με το Σάββατο. Αρχικώς γι’ αυτήν την ημέρα προβλεπόταν η αμοιβή να ισούται με ποσό ίσο με το 100% του βασικού ημερομισθίου. Με αυτό το ύψος διαφώνησαν ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ. Μάλιστα, οι «μικροί» της ΓΣΕΒΕΕ κατηγόρησαν το υπουργείο ότι με τη θεσμοθέτηση υπερβολικά υψηλής αμοιβής νομιμοποιείται η παράνομη εργασία σε καθεστώς πενθημέρου ή νομιμοποιείται η επαναφορά της εξαήμερης εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα