Καταδικαστικη αποφαση κατα της ελλαδας για τη «χρυση μετοχη»


Καταδικαστική απόφαση κατά της Ελλάδας εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του Ν. 3631/2008 που έθετε περιορισμούς στην ελευθερία εγκαταστάσεως επιχειρήσεων και ειδικά στην απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου που αντιπροσωπεύουν άνω του 20% του μετοχικού κεφαλαίου σε δημόσιου συμφέροντος επιχειρήσεις.  
Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελληνική Δημοκρατία με τον Ν. 3631/2008, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από το άρθρο 43 ΕΚ περί της ελευθερίας εγκατάστασης.
Σύμφωνα με το Δικαστήριο ο μοναδικός
σκοπός υπό το πρίσμα του οποίου πρέπει να εξεταστεί ο δικαιολογητικός λόγος των περιορισμών της ελευθερίας εγκαταστάσεως τους οποίους συνεπάγονται το σύστημα προηγουμένης εγκρίσεως και η δυνατότητα εκ των υστέρων ελέγχου που προβλέπει ο Ν. 3631/2008 είναι αυτός της διασφαλίσεως της συνεχούς και απρόσκοπτης παροχής ορισμένων βασικών υπηρεσιών και λειτουργίας των δικτύων που θεωρούνται απαραίτητες για την οικονομική και κοινωνική ζωή μιας χώρας, ειδικότερα του αναγκαίου εφοδιασμού της χώρας με ενέργεια και νερό, της παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών καθώς και της διαχειρίσεως των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα