"ΚΡΑΧ" ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

"Κραχ" αναμένεται να προκαλέσει από τον Σεπτέμβριο στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, που είναι απόρροια των περικοπών στη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της στασιμότητας των διορισμών.Την Παρασκευή εκπαιδευτικοί των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που βρίσκονται σε καθεστώς σύμβασης έργου ή περιμένουν το ανάλογο ΦΕΚ
για να αναλάβουν καθήκοντα συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας δεδουλευμένα και σταθερή εργασία.
"Οι περικοπές πιστώσεων που έχουν ξεπεράσει το 30% σε κάθε ΑΕΙ και πρόκειται, όπως ακούμε, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ανώτατη εκπαίδευση. Όσοι ανήκουμε στην κατηγορία 407 (με σύμβαση έργου) πληρωνόμαστε έπειτα από καθυστέρηση μηνών που ποικίλλουν ανάλογα με το Ίδρυμα. Στο μεταξύ έχουν παγώσει οι νέες θέσεις στα ΑΕΙ. Ήδη 800 άτομα βρίσκονται υπό διορισμό, δηλαδή έχουν εκλεγεί από τα πανεπιστήμια, αλλά δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ για να πάρουν τη θέση. Είμαστε δηλαδή μετέωροι και οι περισσότεροι πλέον πιστεύουμε ότι το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα είμαστε άνεργοι. Γι’ αυτό και οι νέοι επιστήμονες φεύγουν πλέον στο εξωτερικό. Πολλοί συνάδελφοί μου ερευνητές έχουν ήδη αναζητήσει εργασία σε άλλες χώρες", λέει στη "Μ" η Κρίστη Πετροπούλου.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα