Με τις συνθηκες διαβιωησης των συγχρωνοων δουλων στη #manolada θα ασχοληθει κανεισ;-φωτογραφιες ντροπη



Στο ρεπορτάζ του BBC γίνονται αναφορές για συνθήκες σκλαβιάς στις καλλιέργειες φράουλας και επισημαίνεται ότι οι μετανάστες πληρώνονται με πολύ χαμηλότερα ημερομίσθια από αυτά των ντόπιων εργαζομένων.
Στο ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου καταγράφονται μαρτυρίες αλλοδαπών εργαζομένων στις καλλιέργειες φράουλας οι οποίοι αναφέρουν ότι ζουν σε παράγκες κάτω από άθλιες συνθήκες και πληρώνουν σχεδόν το μισό τους εισόδημα για ενοίκιο. Το BBC επισημαίνει ότι η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της
Ευρώπης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα «η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο» και κάνει λόγο για αύξηση της ρατσιστικής βίας. «Η έκθεση υπογραμμίζει τον ρόλο του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής» αναφέρει το BBC.
Το ίδιο κλίμα καταγράφουν επίσης ρεπορτάζ του Al Jazeera -με τίτλο: «Μετανάστες εργαζόμενοι πυροβολήθηκαν από επιστάτες στην Ελλάδα»- και του Fox όπου αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι δέχτηκαν πυροβολισμούς επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Το Sky News, τέλος, υπενθυμίζει ότι περιστατικά σαν το προχθεσινό έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα