Ντοκουμεντο: με δικαστικη αποφαση η μετατροπη της μαrfin

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
Με δικαστική απόφαση επιτεύχθηκε η μετατροπή της ΜΑΡΦΙΝ ΕΓΝΑΤΙΑ, από θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα
σε κυπριακή Τράπεζα, όπως τουλάχιστον καταδεικνύει το έγγραφο της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίού Λευκωσίας, που εξασφάλισε το Sigmalive.
Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης, σε δηλώσεις του το Δεκέμβριο του 2012, υποστήριζε ότι δεν ενέκρινε τη μετατροπή της Μαρφίν Εγνατία από θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα, σε κυπριακή τράπεζα.

Επιπλέον, στο διάταγμα του για τη διασυνοριακή συγχώνευση, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, διευκρινίζει ότι στην ακροαματική διαδικασία για την έκδοση της απόφασης κλήθηκε αλλά δεν εμφανίστηκε ο Έφορος Εταιρειών.

Πάμπος Παπαγεωργίου: Mπορούσε να αποτρέψει τη συγχώνευση

Πάντως, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου δήλωσε στο Sigmalive ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είχε την δυνατότητα να μην εγκρίνει, παρά το διάταγμα, την συγχώνευση, ενέργεια στην οποία δεν προέβη.

«Η συγχώνευση δεν αποτελεί ζήτημα που προκύπτει από αίτηση και έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα, αλλά ο κ. Ορφανίδης είχε την ευχέρεια να μην επιτρέψει τη συγχώνευση και να την σταματήσει ακόμη και την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο δεν έκανε», είπε ο βουλευτής.
Keywords
Τυχαία Θέματα