Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ,ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Ξαφνικά για όλα μας φταίνε τα ενημερωτικά blogs. Δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, καναλάρχες, υπερασπιστές της αλήθειας, θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι όχι, δεν είναι έτσι η ενημέρωση. Αυτοί ξέρουν.

Και έχουν επιχειρήματα.

Τους πειράζει η ανωνυμία. Λογικό! Φαντάζομαι σου έχει τύχει να ψάχνεις ποιος έγραψε ένα άρθρο που διάβασες σε μια εφημερίδα και το όνομα να μην υπάρχει πουθενά. Ανώνυμες κριτικές, άρθρα και ρεπορτάζ αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα σε όλα τα ΜΜΕ. Είναι
που μερικοί δημοσιογράφοι αναγκάζονται -για το καλό του ομίλου- να γράψουν κάτι που θα ντρεπόντουσαν να υπογράψουν; Κάτι που ούτε οι ίδιοι πιστεύουν; Μήπως δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους; Δεν ξέρω τι άλλο να φανταστώ.
Πριν κάποια χρόνια  περνούσα από εκπαίδευση σε κάποιο site. Παρακολουθώντας τις αναρτήσεις των άρθρων ρωτούσα να μάθω ποιος είναι ο κάθε δημοσιογράφος. Φτάνοντας στο όνομα κάποιου αρθρογράφου ρωτάω για να πάρω την απάντηση ότι αυτόν τον κύριο θα τον συναντάω πολύ συχνά στο site, ως όνομα μόνο, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Χρησιμοποιούσαν ένα τυχαίο όνομα για να καταχωρούν άρθρα που δεν ήθελαν να υπογράψουν.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν για τις συκοφαντίες, την παραπληροφόρηση, τη χυδαιότητα, την προπαγάνδα. Μια χαρά γίνονται από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα έντυπα μέσα. Ή μη μου πεις ότι η αναπαραγωγή ειδήσεων, το copy-paste, το χαλασμένο τηλέφωνο είναι κι αυτό εφεύρεση των blogs.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα