«∆ωδωνη»: με πραξικοπηµα «χαριζουν» το γαλα της ηπειρου


Μια κερδοφόρα κρατική επιχείρηση πωλείται σε βάρος της τοπικής κοινωνίας
Δροµολογείται η εξαγορά του ποσοστού της γαλακτοβιοµηχανίας «∆ωδώνη», που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα, από την κοινοπραξία της ρωσικών συµφερόντων Strategic Initiatives και της ελληνικής Simos Food Group.
Στις 5 Οκτωβρίου ο ειδικός εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ανακοίνωσε
την υπογραφή της συµφωνίας βάσει της οποίας η Strategic Initiatives αποκτά το 90% του µετοχικού κεφαλαίου που είχε η τράπεζα και η Σίµος ΑΕ το 10%, έναντι συνολικά 20.660.000 ευρώ. Η υπόθεση βέβαια έχει χαρακτηριστεί σκανδαλώδης για µια σειρά από λόγους. Πρώτον, η εταιρεία Σίµος, για χρόνια αντιπρόσωπος-διανοµέας των προϊόντων «∆ωδώνη», φέρεται να οφείλει στην τελευταία περίπου 11 εκατοµµύρια ευρώ.
∆εύτερον, η διαδικασία του διαγωνισµού µοιάζει µεθοδευµένη εξ αρχής, καθώς η προσφορά που κατέθεσαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισµών (ΕΑΣ) Ηπείρου ήταν µεγαλύτερη και η επιτροπή εκκαθάρισης της ΑΤΕ δεν εξήγησε για ποιο λόγο προτιµήθηκε η κοινοπραξία SI-Simos. Τρίτον, το καταστατικό της «∆ωδώνης» δεν επιτρέπει τη µεταβίβαση µετοχών κατόπιν αποχώρησης της ΑΤΕ, κάτι για το οποίο οι συνεταιρισµοί έχουν ήδη καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών µέτρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής!
ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2012
Keywords
Τυχαία Θέματα