ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!!!!


Μετά το χαράτσι των 5 ευρώ για τις επισκέψεις των ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε στο "μάτι" τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών.
Με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, που είναι προς ψήφιση στη βουλή, πλέον οι ψυχικά ασθενείς που φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα), θα καταβάλλουν μέρος από τη σύνταξή
τους για την παραμονή τους σε αυτές.
Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει: Στο άρθρο 13 του Ν. 2716/1999 προστίθεται παράγραφος 8 ως ακολούθως: "Τα άτομα τα οποία τοποθετούνται σε μονάδες και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, που παρέχονται από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψή τους για όσο χρόνο διαμένουν στις δομές αυτές, με ποσοστό επί της σύνταξης την οποία λαμβάνουν. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κλιμακωτά ανάλογα με τη σύνταξη του κάθε περιθαλπόμενο, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του, το όργανο ελέγχου και διαχείρισης ων χρημάτων και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Αντίθετοι όροι στις συναφθείσες συμβάσεις των εν λόγω φορέων που παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με τους ασφαλιστικούς φορείς δεν ισχύουν."
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Αναζητήσεις
ξενωνες ψυχικα ασθενων, ξενωνες.ψυχικα ασθενων
Τυχαία Θέματα