ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ… ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ «ΠΟΡΤΡΕΤΑ» ΤΟΥ ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΩΣΤΟΣΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ, ΑΝΕΥ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ.

Εύθραστη παραμένει η κατάσταση στο Κάιρο όπου από το πρωί ο στρατός προσπαθεί να επαναφέρει την πόλη στην προ των ταραχών κατάσταση. Χιλιάδες διαδηλωτές όμως δυσπιστούν και αρνούνται να εγκαταλείψουν την πλατεία Ταχρίρ.Πολλοί από τους «κατασκηνωτές» της πλατείας ξύπνησαν σήμερα βλέποντας τους άνδρες του αιγυπτιακού στρατού να προσπαθούν να λύσουν τις σκηνές και τα πρόχειρα καταλύματά τους.

Τα τανκς που μέχρι πρότινος εμπόδιζαν
την πρόσβαση στην πλατεία αποτραβήχθηκαν και προς στιγμήν η κυκλοφορία στην πλατεία που «ανέτρεψε» τον Μουμπάρακ αποκαταστάθηκε.Ομως προς το μεσημέρι της Κυριακής και καθώς όλο και περισσότεροι στρατιώτες έμπαιναν στην πλατεία διώχνοντας τον κόσμο από τα σημεία που επί εβδομάδες είχε καταλάβει, ανάμεσα στους διαδηλωτές επικράτησε οργή: Διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες αστυνομικοί, από εκείνους που λίγες μέρες πριν «τους ξυλόδερναν και τους πετούσαν δακρυγόνα», όπως μεταδίδει το BBC, είχαν μπει κι αυτοί στην πλατεία προσπαθώντας να τους απομακρύνουν.Διαβάστε περ
Keywords
Τυχαία Θέματα