Πόσα δισ. ευρώ θα κοστίσει στην Ελλάδα ο «θρίαμβος» των Βρυξελλών; Του Π. Παναγιώτου

Ο κανόνας είναι απλός και γνωστός: όταν χρωστάς και αναγκάζεσαι από τους δανειστές να πουλήσεις περιουσία σου κάτω από πίεση τότε δεν έχεις τη δυνατότητα να συμπεριφερθείς σαν κανονικός πωλητής, να διεκδικήσεις την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης ή να κάνεις σωστές διαπραγματεύσεις. Και αυτό για δύο λόγους: πρώτων οι δανειστές βιάζονται να πάρουν τα χρήματα τους και σε πιέζουν με κάθε μέσο – δεύτερον, οι υποψήφιοι αγοραστές της περιουσίας σου γνωρίζουν ότι πουλάς υπό πίεση.


Την πίεση από τους δανειστές βιώνει η Ελλάδα
μετά την απόφαση της κυβέρνησης, που απ’ ότι φαίνεται λήφθηκε πριν μήνες, να προχωρήσει σε ‘αξιοποίηση’ δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις. Τα μέτρα των 22 δις που πρέπει να έχουν εξοικονομηθεί μέχρι και το 2014 θα πρέπει να είναι έτοιμα να παρουσιαστούν στην εκπροσώπους της Τρόικας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ανεξάρτητα από την παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου στην Τρόικα τη Δευτέρα, το σχέδιο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μαμούθ των 50 δις μέχρι και το 2015 χρειάζεται ακόμη λίγες μέρες και θα είναι έτοιμο μέχρι τις 15 Απριλίου και τότε θα παρουσιαστεί και θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα